Tlačové správy

Zbavte sa nepotrebného odpadu v domácnosti. Recyklovať môžete už aj v Kauflande

Hliníkové obaly, použitý kuchynský olej, rôzne batérie, či elektroodpad - staré žehličky, fény, hriankovače, fritézy, fotoaparáty, telefóny. To je len časť odpadu, ktorého sa môže zbaviť a zároveň ušetriť prírodu.

Ilustračný obrázok k článku Zbavte sa nepotrebného odpadu v domácnosti. Recyklovať môžete už aj v Kauflande
Zdroj: Kaufland

Už niekoľko rokov sa spoločnosť Kaufland venuje témam, ktoré upozorňujú na potrebu ochrany životného prostredia a ekologického nakladania s odpadom. Preto v posledných októbrových dňoch budete mať aj vy možnosť zaniesť do predajní nepotrebný odpad z vašich domovov.

Urobiť tak môžete v dňoch od 28. do 31. októbra 2016 v prevádzkach Kauflandu v týchto mestách – Bardejov, Bratislava – Patrónka, Košice – Nad jazerom, Nové Mesto nad Váhom, Sabinov, Šamorín a Zlaté Moravce

V rámci projektu Zelený Kaufland chce spoločnosť edukovať nielen svojich zákazníkov ale aj komunity susediace s jednotlivými obchodnými prevádzkami po celom Slovensku. „V októbri prebieha posledná vlna zberných dní a my veríme, že aj tentoraz si ľudia nenechajú ujsť príležitosť byť zodpovedný voči životnému prostrediu a odpad, nahromadený v domácnosti opäť prinesú na prevádzky, kde sa roztriedi a v spolupráci s našimi dlhoročnými partnermi zodpovedne roztriedi a postúpi na ďalšie spracovanie,“ povedala Erika Turček Pfundtnerová, vedúca oddelenia CSR v Kauflande. Počas trochu rokov fungovania projektu sa cez zberné miesta v Kauflande vyzbieralo už viac ako 7 ton recyklovateľného odpadu.

Novinkou tohto ročníka je zber použitého domáceho oleja

„Teší nás, že Slováci začali vo väčšej miere vnímať potrebu separácie tejto suroviny, nakoľko ekologické dopady, ak sa tak neseparuje, súobrovské,“ dopĺňa Erika Turček Pfundtnerová. Vyliatie napríklad 1 dcl použitého oleja do výlevky dokáže znečistiť niekoľko tisíc litrov vody. Ak sa však správne separuje, môže ešte poslúžiť v chemickom priemysle alebo pri výrobe biopalív, čím sa znižuje závislosť na rope a biopalivová zložka, ktorá sa primiešava do motorovej nafty taktiež znižuje emisie skleníkových plynov. Olej by sa mal po vychladnutí zliať cez sitko do suchej a čistej PET fľaše a tú je možné následne počas zberných dní odovzdať v Kauflande.

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

Zdroj: Kaufland
Zdroj: Kaufland
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM