Nina Táborská Rôzne

Zažite knihy naživo! Stará tržnica tento víkend žije literatúrou

Dni slovenskej literatúry prinesú takmer stovku literárnych podujatí, stretnutia so 146 autormi, ilustrátormi a hudobníkmi, s desiatkou ďalších účinkujúcich. V rámci festivalu sa počas dnešného dňa v Starej tržnici konajú burza kníh a literárne a výtvarné workshopy pre deti.

Ilustračný obrázok k článku Zažite knihy naživo! Stará tržnica tento víkend žije literatúrou
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk

Zaži knihy naživo – tak znie pozvánka na podujatia, z ktorých si môže vybrať každý čitateľ. Jeseň v knižnej atmosfére vám ponúka jedinečnú príležitosť stretnúť sa s literatúrou prostredníctvom rôznych besied, čítačiek, inscenovaných pásiem, tvorivých dielní alebo napríklad aj prostredníctvom burzy, ktorá sa dnes konala v Starej Tržnici.

Dni slovenskej literatúry sa odohrávajú na rôznych miestach v centre Bratislavy: kníhkupectvo Gorila, Martinus, Panta Rhei, Artforum, Stará tržnica, a veľa iných. Dokonca aj v MHD.

Ako informujú oficiálne stránky, sobotné programy vo V klube sú tiež určené deťom a ich rodičom. Súbežne s divadelnými predstaveniami a dramatizovanými čítaniami z kníh pre najmenších si môžu návštevníci pozrieť animované filmy, ktoré našu tvorbu reprezentovali na tohtoročnom Bienále animovanej tvorby.

V programe prebiehajúceho prvého literárneho festivalu je aj štvordňový Literárny Hyde park. Toto voľné stretnutie blogerov, pesničkárov a príležitostných literátov je novou šancou prezentovať svoje textárske a iné práce s písaným slovom.

Dni slovenskej kultúry je názov nultého ročníka festivalu, ktorý pripravili Literárne informačné centrum, Asociácia organizácií spisovateľov Slovenska a Spolok slovenských spisovateľov. Garantom podujatia je Ministerstvo kultúry SR.

Festival potrvá do nedele 19. októbra

Burza kníh v Starej tržnici
6
Galéria
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM