Nina Táborská Rôzne

Zavedenie III. etapy integrovanej dopravy prináša zmeny: Pozor, ako si označíte lístok v MHD

Dopravný podnik Bratislava začína s úpravami označovačov cestovných lístkov v súvislosti s prípravou na zavedenie III. etapy IDS BK. Dôvodom je plánované zavedenie rovnakej šírky cestovných lístkov na 54 milimetrov a to u všetkých dopravcov zapojených do IDS BK.

Ilustračný obrázok k článku Zavedenie III. etapy integrovanej dopravy prináša zmeny: Pozor, ako si označíte lístok v MHD
Zdroj: TASR

Keďže dopravný podnik v súčasnosti používa užšie cestovné lístky šírky 35 mm, je potrebné pred zmenou upraviť označovače cestovných lístkov vo vozidlách rozšírením štrbiny pre vloženie a označenie papierového cestovného lístka.

„Pôjde o postupný proces, nakoľko vo vozidlovom parku DPB je približne 800 vozidiel s počtom asi 3 100 kusov označovačov, ktoré DPB plánuje upraviť do konca októbra 2015,“ inormovala Bratislava24.sk hovorkyňa DPB Adriana Volfová.

Do doby zavedenia širších cestovných lístkov budú cestujúci dočasne označovať cestovné lístky v širšom označovači vložením cestovného lístka do pravej časti štrbiny označovača.

Upravené označovače vo vozidlách bratislavskej MHD budú mať na viditeľnom mieste, nad štrbinou pre označenie cestovného lístka, informačnú nálepku s grafickou inštrukciou pre cestujúceho o spôsobe označenia cestovného lístka a nápisom: „Vložte lístok vpravo“.

Nové moderné označovače s grafickým farebným displejom, ktorými sú vybavené nové nové vozidlá, budú mať túto informáciu zobrazenú na displeji označovača.

„Dovoľujeme si požiadať cestujúcich, aby do doby zavedenia širších cestovných lístkov rešpektovali dočasné pokyny pre označenie cestovného lístka a označovali úzke cestovné lístky v širších štrbinách v pravej časti štrbiny označovača. Za pochopenie cestujúcim vopred ďakujeme,“ vysvetľuje DPB.

Dopravný podnik ako jeden z dopravcov zapojených do IDS BK pristúpil k tejto zmene z dôvodu prípravy a zjednotenia systémov pre III. etapu IDS BK, ktorej plánované spustenie je 1.11.2015.

Prečítajte si tiež: Pozor, aby ste nedostali pokutu od revízora! Od stredy opäť zmena v MHD

Označovač cestovných lístkov
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM