Adriana Banásová Rôzne

Zaujímajú vás trendy v oblasti výskumu a vedy? Navštívte akciu Týždeň vedy a techniky!

Prezentáciu toho najpútavejšieho, čo sa v oblasti vedy a techniky za uplynulý rok na Slovensku udialo. To je cieľom podujatia s názvom Týždeň vedy a techniky, ktoré sa uskutoční od 9. do 15. novembra.

Ilustračný obrázok k článku Zaujímajú vás trendy v oblasti výskumu a vedy? Navštívte akciu Týždeň vedy a techniky!
Zdroj: TASR

Záujemcovia si budú môcť v rámci podujatia vypočuť stovky zaujímavých prednášok, uvidia výstavy a zapoja sa do workshopov a iných aktivít, ktoré priblížia najnovšie poznatky našich vedcov.

„Slávnostné otvorenie Týždňa vedy a techniky sa uskutoční v pondelok 9. novembra,“ informovala hovorkyňa ministerstva školstva pre priamo riadené organizácie Monika Hucáková.

Súčasne bude v Bratislave otvorená aj interaktívna výstava Veda netradične, ktorej myšlienkou je ukázať širokej verejnosti, a najmä mládeži, výskum, vývoj a inovácie v praxi. Všetky zaujímavosti z týchto oblastí sa pretavia do rôznych experimentov a exponátov. V rovnaký deň odštartuje aj Festival vedy a techniky AMAVET – súťažná prehliadka vedecko-technických projektov mladých vedátorov.

Jedným z hlavných podujatí, ktoré organizuje Centrum vedecko-technických informácií SR v Bratislave, budú prednášky venované biomedicíne s názvom „Streda s molekulárnou biomedicínou“. Prednášať bude významný slovenský vedec Peter Celec so svojimi kolegami.

Súčasťou Týždňa vedy a techniky bude aj Festival vedeckých filmov, ktorý sa uskutoční v dňoch 9. – 13. novembra.

„Návštevníci sa môžu tešiť na zaujímavé filmy, diskusie s vedcami a autormi filmov, laserovú show, ale aj na sprievodné výstavy Nanormální svět a Otto Wichterle,“ dodala Hucáková.

Organizátorom Týždňa vedy a techniky na Slovensku je Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky v spolupráci s Centrom vedecko-technických informácií SR a Národným centrom pre popularizáciu vedy a techniky v spoločnosti.

ilustračná foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM