Tomáš Stupavský Rôzne

Zaujíma vás bratislavská MHD? Už túto sobotu DPB otvorí pre návštevníkov svoje brány

Nové aj historické vozidlá, prehliadka moderného vozového parku, zaujímavé informácie, to všetko na jednom mieste ponúkne návštevníkom Deň otvorených dverí Dopravného podniku Bratislava, ktorý sa bude konať najbližšiu sobotu vo vozovni Jurajov dvor.

Ilustračný obrázok k článku Zaujíma vás bratislavská MHD? Už túto sobotu DPB otvorí pre návštevníkov svoje brány
Zdroj: TASR

Tohtoročný DOD sa bude niesť v duchu 120. výročia električkovej dopravy v Bratislave, takže pre nadšencov histórie je pripravené aj špeciálne prekvapenie z električkových dielní.

„Fanúšikovia MHD sa môžu tešiť na množstvo zaujímavostí, prekvapení a ani tohto roku nebude chýbať prehliadka vozidlového parku Dopravného podniku Bratislava, či už historických alebo súčasných vozidiel. Bratislavský dopravca predstaví historické električky, ale aj najnovšie prírastky od spoločnosti Škoda Transportation,“ informovala hovorkyňa DPB Adriana Volfová.

No na mieste nájdete aj iné zaujímavé vozidlá. Vystavené budú historické, ale aj najnovšie autobusy vozidlového parku DPB a rovnako aj trolejbusy – historické aj najnovšie, ktoré už dnes jazdia v uliciach nášho hlavného mesta.

Návštevníci sa môžu tešiť aj na prehliadku zmodernizovaných električkových hál. Vstupy do areálu budú z Vajnorskej a Bojnickej ulice, cestujúci sa môžu do depa dostať nasledovnými spojmi – autobusy: č.53, 63, 65, 96, električky: č.4 a posilová č.10, trolejbusy: č.204, 205.

Každoročne toto podujatie navštívi tisíce priaznivcov MHD, preto DPB vypraví aj posilovú električku č.10.

Prečítajte si tiež: OBRAZOM: DPB obnovil svoje vozovne. Pozrite sa, ako vyzeral vozidlový park kedysi a teraz

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM