Nina Táborská Správy

Záujem o nočné vlaky jazdiace po sviatkoch do Bratislavy narastá

Záujem cestujúcich o nočné vlaky z východného Slovenska do Bratislavy a Prahy cez víkend 2. a 3. januára narastá. Napríklad v nedeľu 3. januára sú lôžka a ležadlá vo vnútroštátnych vlakoch vypredané na vyše 70 percent a v medzištátnych spojoch do Českej republiky už zostávajú len posledné miesta na

Ilustračný obrázok k článku Záujem o nočné vlaky jazdiace po sviatkoch do Bratislavy narastá
Zdroj: TASR

„Zapĺňajú sa aj vlaky InterCity, z Košíc do Bratislavy je v nedeľu obsadených 68 až 96 percent miest,“ doplnila hovorkyňa Železničnej spoločnosti Slovensko Jana Morháčová. Čo sa týka rýchlikov, tie ponúkajú zatiaľ podľa jej slov väčší počet voľných sedadiel.

Napríklad nedeľné rýchliky z Košíc do Bratislavy sú obsadené do 50 percent, v opačnom smere ešte menej. Na trasách z Banskej Bystrice do Bratislavy či z Košíc do Zvolena je obsadenosť ešte nižšia.

V ďalších dňoch, čiže napríklad v pondelok 4. januára majú zatiaľ rýchliky aj IC vlaky dostatok voľných miest. „Zapĺňajú sa už miesta na spanie vo vlakoch z východného Slovenska do Českej republiky na 5. januára. Lôžka a ležadlá sú vyčerpané na takmer 50 percent,“ upozornila ale Morháčová.

Zároveň dosahuje obsadenosť miest na spanie vo vnútroštátnych nočných vlakoch z Humenného a Prešova do Bratislavy premávajúcich 6. januára nad 40 percent. V utorok ale pôjde z východného Slovenska do Bratislavy aj mimoriadny posilový vlak, ktorý vyráža z Košíc o 14.19 h.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM