Nikola Richterová Samospráva

Zaťovič mení Dúbravku na nepoznanie: Rokovania budú pre občanov sprístupnené online

Rokovanie miestneho zastupiteľstva bratislavskej Dúbravky, ktoré je na programe v utorok 24. februára, bude prvýkrát vysielané online na stránke Dúbravskej televízie. Zmenou oproti predchádzajúcemu obdobiu je aj to, že sa zastupiteľstvo nezačína ráno, ale až popoludní o 14.00 h.

Ilustračný obrázok k článku Zaťovič mení Dúbravku na nepoznanie: Rokovania budú pre občanov sprístupnené online
Zdroj: TASR

Starosta Dúbravky Martin Zaťovič vysvetľuje zmeny snahou mestskej časti o väčšiu transparentnosť. „Rokovanie zastupiteľstva budú môcť obyvatelia vidieť nezostrihané, takže uvidia všetko to, čo sa na ňom udialo a povedalo,“ skonštatoval Zaťovič.

„Popoludňajší začiatok rokovaní je zasa ústretovejší voči tým občanom, ktorí sa chcú na rokovaní osobne zúčastniť, no predpoludním im to nedovolia pracovné povinnosti,“ do­dal.

Samospráva Dúbravky chce ísť v zmenách v komunikácii s občanmi ešte ďalej. Okrem spustenej oficiálnej stránky na Facebooku chce inovovať aj webovú stránku mestskej časti. „Všetky tieto kroky smerujú k tomu, aby sa už nezopakoval výsledok v rebríčku transparentnosti samospráv z roku 2014, keď sa Dúbravka umiestnila až na 83. mieste, pričom horšie na tom bola z bratislavských mestských častí už len Vrakuňa,“ vysvetlil Zaťovič.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM