Jaroslav Dodok Kultúra

Zašermujte si s rytiermi na Devíne!

Na Festivale historického šermu, hudby, tanca a remesiel na hrade Devín uvidíte 25. a 26.augusta bojové výstupy historického šermu, súboje na koňoch či fakírsku alebo ohňovú show. Zabavia sa deti aj dospelí, milovníci histórie aj bežní laici.

Počas víkendu posledného augustového týždňa sa Devínsky hrad vráti do stredoveku. Festivalu historického šermu, hudby, tanca a remesiel sa uz po ôsmykrát ujme šermiarsko – divadelná spoločnosť AGRYLL, ktorá vznikla v októbri roku 2001. Spája ľudí, ktorí sa profesionálne venujú historickému šermu a ponúka predstavenia šermu, vojenstva a kultúry z 11. a 12. storočia.

[blockquote] V roku 2003 do repertoáru AGRYLLu pribudli aj ohňové show bojového aj žonglérskeho charakteru, ktoré tiež predvedú na Devínskom hrade. Taktiež spoločnosť uz tri roky organizuje Festival historického šermu, pôsobí v zahraničí a často spolupracuje na filmových produkciách.[/bloc­kquote] Okrem predstavení historického šermu na festivale nebudú chýbať ani vystúpenia lukostrelcov a mušketierov, ale aj hudobníkov a tanečníkov. Súčasťou festivalu bude aj tradičná nočná ohňová a fakírska show. Návštevníci si budú môcť prehliadnuť historický jarmok, ktorý im priblíži historické remeslá, kde remeselníci predstavia svoje výrobky. Taktiež budú mať záujemci ako vždy možnosť vyskúšať si streľbu lukom, oštepom alebo vrhanie sekerou, pričom budú v detskom kútiku podobné aktivity prispôsobené aj tým najmenším nadšencom histórie.

Dominika Casnochova

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM