Tlačové správy

Zápasy, ktoré by mal vidieť každý futbalový fanúšik

Anglická Premier League patrí medzi divácky najatraktívnejšie futbalové ligy na svete. Niet sa čomu čudovať, keď tu nájdete takých futbalových gigantov ako Manchester United, Liverpool, Arsenal, Chelsea či Manchester City.

Ilustračný obrázok k článku Zápasy, ktoré by mal vidieť každý futbalový fanúšik
Zdroj: TASR

Ktorá liga je najlepšia, o tom sa háda celý futbalový svet, a preto, aby sme sa nehádali aj my tu, pokojne môžeme povedať, že EPL patrí medzi tri najlepšie ligy v Európe a teda zároveň aj na svete. Ktoré zápasy patria medzi divácky najatraktívnejšie?

North London Derby

Zápas medzi odvekými rivalmi Tottenhamom a Arsenalom patrí medzi divácky najatraktívnejšie a to z jednoduchého dôvodu – väčšina futbalových derby je zviazaných taktikou a opatrnosťou, pretože každý chce uhrať čo najlepší výsledok. No, keď vybehnú na trávnik hráči Arsenalu s logom Fly Emirates na hrudi proti hráčom Kohútov, ako Tottenham prezývajú, ste svedkom veľkého divadla. Opatrnosť a predzápasová taktika ostanú v šatni a na ihrisku sa to mydlí. Preto hokejové výsledky ako 4:4, 5:2 či 3:3 nie sú žiadnou výnimkou. Chcete vidieť elektrizujúcu atmosféru aj na trávniku aj v hľadisku? Toto je ideálny zápas.

Najväčšie derby

Získať lístky na Manchester United vs. Liverpool je snom každého fanúšika futbalu. Dva tímy v červenom, ktoré si nič nedarujú. Nenávisť medzi fanúšikovskými tábormi, napätie medzi hráčmi a zápasy s nábojom. Aj takto vyzerá derby medzi dvomi najúspešnejšími anglickými tímami. Nejde o žiadnu lokálnu súťaživosť, ide o súboj tímov, ktoré sa neustále pretekali, kto bude na anglickom tróne. Hoci momentálne oba kluby prežívajú menej úspešné obdobia, náboj sa z týchto zápasov nevytratil.

Ďalšie skvelé zápasy

Merseyside derby je liverpoolske lokálne derby medzi odvekými rivalmi, súboj medzi modrou a červenou, boj medzi FC Everton a FC Liverpool. Ďalším zážitkom je, keď získate lístky na Arsenal Londýn vs. Chelsea Londýn. Nejde o historických rivalov, no vďaka dnešnému postaveniu oboch tímov, je to zápas na život a na smrť. Podobné to je aj v zápase Manchester United vs. Manchester City. A bolo by hriechom zapadnúť na zápas menej presžíných tímov, no to, čo sa deje na ihrisku často zatieni aj tie najväčšie derby – zápas Newcastle vs. Sunderland. Vyberte si ktorýkoľvek z týchto zápasov a uvidíte futbal v tej najčistejšej podobe.

foto: ilustračná

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM