Rôzne

Zanedbaný podchod pod Prievozskou dostal vďaka dobrovoľníkom dúhový vzhľad

Bratislava je zas o niečo krajšia a veselšia. Dobrovoľníci zo Zelenej hliadky "vdýchli" nový život podchodu pod križovatkou ulíc Bajkalská a Prievozská.

Ilustračný obrázok k článku Zanedbaný podchod pod Prievozskou dostal vďaka dobrovoľníkom dúhový vzhľad
7
Galéria
Zdroj: Zelená hliadka

Mnohé bratislavské podchody sú v katastrofálnom stave a navonok pôsobia odpudivo. Ešte donedávna medzi také patril aj podchod pod Prievozskou ulicou. To sa však zmenilo po tom, čo toto zanedbané miesto navštívili aktívni občania zo Zelenej hliadky.

Z jedného podchodu do druhého

Zelená hliadka ukončila po dvoch rokoch starostlivosť o jeden z vchodov do podchodu na Trnavskom mýte, nakoľko mesto prenajalo priestor spoločnosti Immocap, ktorá podchod zrekonštruuje. Z tohto dôvodu dobrovoľníci presunuli svoju činnosť do podchodu pod Prievozskou.

„Prvýkrát sme sa podchodu venovali ešte začiatkom novembra minulého roku, kedy sme v spolupráci so zamestnancami spoločnosti DELL začali natierať steny podchodu, nasledovali dve naše interné akcie a ešte jedna dokončovačka. Naposledy sme boli zatierať nové čarbanice,“ informoval nás Matúš Čupka zo Zelenej hliadky.

Farebné pásy

V rámci spoločných brigád aktivisti natreli oba vchody do podchodu a taktiež múriky v okolí oboch schodísk. V samotnom podchode navrhli jednoduchú farebnú štruktúru, kedy sa na stenách striedajú pásy farieb podľa ich príbuznosti. Okrem toho natreli aj bývalé informačné tabule.

„Chystáme sa aj na ďalšie zlepšujúce aktivity v okolí. Chceli by sme zrevitalizovať zábradlie na blízkej regionálnej zastávke a osadiť tam lavičku,“ prezradil Čupka.

S pravidelnými SpotFix podujatiami začne Zelená hliadka opäť koncom marca. „Chceli by sme sa zamerať na čistenie ulíc v štvrtom bratislavskom okrese (Karlova Ves, Dúbravka, Devínska Nová Ves), budeme pokračovať s likvidáciou čiernych skládok a určite sa budeme venovať aj našim uliciam či verejným priestorom,“ predstavil plány zakladateľ združenia.

Vynovený podchod pod Prievozskou
7
Galéria
Zdroj: Zelená hliadka
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM