Michaela Katonová Od Vás

Založili skupinu na facebooku a zabojovali kebabom proti nenávisti

Po výrokoch premiéra Roberta Fica na margo tvorenia moslimských komunít vznikla na sociálnej sieti udalosť - Kebab alebo Falafel za moslimskú komunitu a zdravý rozum. Jej organizátori si ani nemohli priať lepší výsledok. Svoj názor na výrok premiéra ľudia vyjadrili kebabom.

Ilustračný obrázok k článku Založili skupinu na facebooku a zabojovali kebabom proti nenávisti
Zdroj: Dnes24.sk

Satiristická reakcia na premiérov výrok

„Nechceme, aby sa aj na Slovensku stalo niečo ako v Nemecku, aby niekto obťažoval naše ženy na verejných priestranstvách. Rozhodli sme sa preto jasne orientovať našu finančnú pomoc najmä na ochranu vonkajšej schengenskej hranice. Nechceme, aby skončila v rôznych potravinových fondoch. Tak, ako sme odmietli povinné kvóty, ani na dobrovoľnom základe neurobíme žiadne rozhodnutie, ktoré by viedlo k vzniku ucelenej moslimskej komunity na Slovensku. Toto je jediná cesta, ako eliminovať riziká,“ povedal na tlačovej konferencii premiér a zároveň výrok umiestnil aj na svoju stránku na sociálnej sieti.

Satirická stránka Moral & Banal sa výroku okamžite chytila a zorganizovala udalosť Kebab alebo Falafel za moslimskú komunitu a zdravý rozum.

„Predseda Fico chce zabrániť vzniku "ucelenej moslimskej komunity“. My si myslíme, že je dôležitejšie zabrániť vzniku a existencii komunít zlodejov, ktorí okrádajú všetkých občanov SR. Predseda Fico už 8 rokov dokazuje, že s takýmito komunitami žiadny problém nemá a ochotne ich chráni," uvádzajú na stránke udalosti organizátori.

Momentky s kebabom

Podľa ich odporúčaní si v piatok 8. januára na počesť moslimskej komunity mali dať ľudia kebab. „Odporúčame špeciálne kebab servírovaný v bezpečnom alobale. Vegáni si môžu dať falafel,“ poznamenali organizátori na stránke.

Na stránke udalosti začali postupne pribúdať fotky s kebabmi s rôznymi ironickými popismi. „Ucelená komunita, ucelené kebaby,“ znel jeden z nich. Najviac fotiek pribudlo z Bratislavy, no zapojili sa aj Slováci žijúci v zahraničí či na Východe Slovenska.

Ku komunite sa s kebabom na stole pripojil aj team Greenpeace Slovensko, ktorý pripomenul, že je proti šíreniu predsudkov a nenávisti voči akejkoľvek komunite ľudí. Ešte aj v nedeľu 10. januára pribudli ďalšie momentky s arabským pokrmom.

„Veríme, že vám dnes chutilo a nejaké kebabofalafely zostanú aj pre tých, čo sa na ne chystajú cestou z krčmy Ďakujeme za fotky, je to úplne parádne,“ tešili sa Moral & Banal.

Prečítajte si tiež: Alojz Hlina si pripravil pre Roberta Fica alobalový balíček, sprevádzali ho tri policajné autá

Zdroj foto: Kebab alebo Falafel za moslimskú komunitu a zdravý rozum

Kebab alebo Falafel za moslimskú komunitu a zdravý rozum
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM