Rôzne

Záhradou plnou farieb a vôní preletí tisícka motýľov z celého sveta

Aj nákupné centrum sa môže z času na čas premeniť na oázu kvetín a vône. Jarné dni v sprievode tisícok motýľov pocítite aj pri nákupoch.

Ilustračný obrázok k článku Záhradou plnou farieb a vôní preletí tisícka motýľov z celého sveta
7
Galéria
Zdroj: Bory Mall

Užitočné rady pre vaše záhrady, balkóny a terasy môžete už po druhýkrát pozbierať na Festivale záhrad v bratislavskom Bory Mall. Príďte sa zabaviť a niečo nové naučiť na praktických prednáškach a kreatívnych workshopoch. Záhradní architekti a floristi vám odovzdajú cenné rady a tipy.

Unikátna zbierka

Na festivale uvidíte tisícku motýľov z celého sveta, z najväčšej súkromnej zbierky motýľov na Slovensku. Zbierka Martina Jagelku obsahuje viac ako 200-tisíc exemplárov. „Počas týždňa bude výstava k dispozícii školským exkurziám. Deti sa môžu dozvedieť zaujímavé informácie zo života motýľov, napríklad v akých kútoch sveta žijú jednotlivé druhy, ale aj o obdivuhodných letových schopnostiach,“ píše sa na stránke festivalu.

O tom, ako sa z malého vajíčka stane húsenica a z húsenice krásny motýľ, nás učia pani učiteľky už na základnej škole. Celý tento fascinujúci cyklus si budete môcť pozrieť aj naživo. Nákupné centrum pre vás pripraví kvetinový záhon so živými motýľmi Idea leuconoe, Papilio polytes, Papilio demoleus a Hypolimnas bolinia, ktoré s nami počas troch týždňov prežijú svoje motýlie životy.

Výstava orchideí

Vedeli ste, že 80 druhov a poddruhov orchideí rastie voľne aj na Slovensku? Orchidea je jednou z najobľúbenejších a najkrajších izbových rastlín a ako dar poteší azda každú ženu. O to väčší je smútok, keď odkvitne a v dôsledku nesprávnej starostlivosti už nevykvitne.

O tom, ako sa starať o orchideu, ako ju presadiť, ako často zalievať a najmä, čo robiť, keď nekvitne, sa môžete porozprávať s ľuďmi z Botanickej záhrady SPU Nitra. O svoju nevšednú exotickú krásu, jedinečné tvary a okúzľujúce farby orchideí sa s vami príde podeliť na Festival záhrad.

Keď už budete krásne kvetinovo naladení, odskočte si aj na výstavu obrazov jednej z najúspešnejších a najvystavovanejších slovenských výtvarníčok novej generácie – Juliany Mrvovej. Uvidíte veľkoformátové maľby orchideí, hmyzu a rastlín, ktoré sú umeleckou impresiou vášnivej obdivovateľky týchto prírodných skvostov.

Chystajte piknikové koše

V jednej ruke pohár vína, v druhej lahodný sendvič. Vôňa trávy, teplé lúče slnka a pohodička na mäkkučkej deke. To nie je len predstava. Priamo na námestí Bory Mall si v blízkosti skutočného potôčika rozložíme deky a piknikové koše. Relaxovať môžete v bezprostrednej blízkosti jazierka plného živých rybičiek.

V kvetinovom raji sa môžete okrem relaxu inšpirovať aj veľkonočnými tipmi. Mládenci sa naučia pliesť korbáče a dievčence maľovať kraslice. Tvoriť sa bude z recyklovaných materiálov.

8. apríl – 15. apríl / Bory Mall / vstup voľný

Festival záhrad 2016
7
Galéria
Zdroj: Bory Mall
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM