Správy

Záhrada na Kapitulskej ulici sa dnes zmení na predvádzacie mólo

Záhrada Slovenskej katolíckej charity (SKCH) na Kapitulskej ulici v Bratislave sa dnes od 15. hodiny zmení na predvádzacie mólo.

Ilustračný obrázok k článku Záhrada na Kapitulskej ulici sa dnes zmení na predvádzacie mólo
Zdroj: Facebook

Konať sa tu totiž bude módna šou, ktorá ponúkne možnosť odniesť si pár oblečení, a pritom podporiť obete obchodovania s ľuďmi. SKCH chce týmto spôsobom pripomenúť, že aj nosené oblečenie môže naďalej prinášať radosť a zároveň šetriť životné prostredie.

Prineste nepoužívané oblečenie do skladu solidarity

Od roku 2010 prevádzkuje SKCH v bratislavskej Petržalke „sklad solidarity“. Verejnosť i organizácie tu môžu prinášať oblečenie, vybavenie do domácnosti, knihy, hračky i iné veci, ktoré ešte poslúžia iným.

„Keďže sklad ponúka množstvo zachovaného, kvalitného a zaujímavého oblečenia, rozhodli sa naše kolegyne z projektu STOP obchodovaniu s ľuďmi vyskladať pätnásť unikátnych outfitov,“ priblížila SKCH.

Tie bude možné počas dnešnej módnej prehliadky nielen obdivovať, ale na benefičnej dražbe aj získať do vlastného šatníka. Súčasťou podujatia bude aj výstava kampane s názvom Nechali nás v štichu a prednáška s diskusiou na tému Módny priemysel a čo je za tým, ktorými budú sprevádzať hostia zo Slovenského centra pre komunikáciu a rozvoj.

Význam podujatia

Cieľom podujatia je poukázať na akútny problém nadprodukcie odevov a ich klesajúcej kvality. Zároveň je zámerom zatraktívniť sklad solidarity ako miesto, kde ľudia môžu veci nielen priniesť, ale aj nájsť.

Keďže celá akcia je výsledkom kolektívu z projektu STOP obchodovaniu s ľuďmi, výťažok z podujatia bude použitý na materiálne vybavenie krajčírskej dielne v zariadení, ktoré má v starostlivosti obete takéhoto obchodovania.

Čítajte aj: Zapojte sa do zbierky pre onkologických pacientov v Bratislave

Ilustračný obrázok

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM