Správy Samospráva

Záhorská Bystrica rozšíri kapacity základnej školy

Základná škola na Hargašovej ulici v Záhorskej Bystrici rozšíria o nové triedy. Miestna samospráva spúšťa verejnú súťaž na zhotoviteľa.

Ilustračný obrázok k článku Záhorská Bystrica rozšíri kapacity základnej školy
5
Galéria
Zdroj: TASR

Záhorská Bystrica v pondelok (13. 3.) spustila verejnú súťaž na zhotoviteľa stavby pre prvú etapu rozšírenia kapacity základnej školy na Hargašovej ulici. V tejto prvej fáze majú v objekte školy pribudnúť ďalšie dve triedy, ktoré už od budúceho školského roku poskytnú vzdelávacie priestory pre približne 60 detí.

Slúžiť bude od septembra

„S výstavbou chceme začať okamžite po vyhodnotení súťaže na rozšírenie základnej školy, aby sme objekt odovzdali do užívania už v septembri, pri nástupe žiakov do nového školského roku,“ informoval starosta Záhorskej Bystrice Jozef Krúpa. Dodal, že investíciu vo výške 220-tisíc eur financuje mestská časť zo svojho rozpočtu.

Rozšírenie kapacít základnej školy je odozvou na dynamické zvyšovanie počtu obyvateľov mestskej časti, medzi ktorými dominujú najmä mladé rodiny. S tým súvisia i zvýšené nároky na umiestňovanie detí v predškolských zariadeniach i základnej škole v mieste ich bydliska.

Čo v škole pribudne

Rozširovanie kapacít základnej školy je rozdelené do niekoľkých etáp. „Cieľovým stavom bude rozšírenie o šesť kmeňových tried, jednu jazykovú učebňu a dve špecializované učebne s vybavením a príslušenstvom. V objekte školy pribudnú aj kabinety, dvor pre trávenie času počas prestávok a parkovisko,“ uviedol Krúpa.

Celková výška investície bude predstavovať 800-tisíc eur, pričom mestská časť ráta v ďalších etapách výstavby aj s využitím eurofondov či výnosu z poplatku za miestny rozvoj. Podľa plánov mestskej časti bude kompletné rozšírenie školského zariadenia ukončené do roku 2020. Samotný priebeh výstavby by mal podľa starostu mestskej časti zohľadňovať i potreby pri organizácii vyučovania. „Realizáciu plánujeme tak, aby čo najmenej zasahovala do chodu školy,“ uistil Krúpa.

Ilustračný obrázok

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM