Nina Táborská Samospráva

Záhorská Bystrica ráta s väčšou škôlkou aj novou svetelnou križovatkou

Hlavnou prioritou Záhorskej Bystrice je v roku 2016 rekonštrukcia a rozšírenie kapacity materskej školy. V bratislavskej mestskej časti rátajú aj s výstavbou novej svetelnej križovatky. Uviedol to starosta Záhorskej Bystrice Jozef Krúpa.

Ilustračný obrázok k článku Záhorská Bystrica ráta s väčšou škôlkou aj novou svetelnou križovatkou
Zdroj: TASR

„V prípade škôlky chceme jej priestory rozšíriť o jednu novú triedu, rozšíriť priestory jedálne a pripraviť škôlku na rozšírenie o ďalšie tri triedy,“ spresnil Krúpa. Celkové náklady na rekonštrukciu odhadol na 150-tisíc eur.

Na rozšírenie kapacity materskej školy môže mestská časť použiť 60-tisíc eur, ktoré v roku 2015 dostala prostredníctvom vládnej dotácie. Štyritisíc eur získala Záhorská Bystrica z dotačného programu Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Naša škôlka – náš kraj.

V tomto roku by mali v Záhorskej Bystrici pribudnúť tiež semafory na frekventovanej križovatke ulice Československých tankistov a Bratislavskej ulice. Výdavky na výstavbu vo výške 300-tisíc eur schválili v rozpočte na rok 2016 bratislavskí mestskí poslanci. Celková predpokladaná investícia na vybudovanie križovatky je 380-tisíc eur.

„Dofinancovať výstavbu je pripravená mestská časť,“ potvrdil starosta Záhorskej Bystrice. V novom roku sa chce samospráva venovať aj rekonštrukcií chodníkov a ciest.

V plánoch mestskej časti ostáva aj výstavba viacúčelovej športovej haly. „Realizácia tohto projektu však závisí od možností spolufinancovania z externých zdrojov,“ objasnil Krúpa. V rovine diskusií je zatiaľ i myšlienka zabezpečiť nový pravidelný spoj MHD, ktorý by spájal Záhorskú Bystricu, Bory a Dúbravku.

„Vychádza to z požiadavky obyvateľov mestskej časti, už som s tým oboznámil aj generálneho riaditeľa Dopravného podniku Bratislava,“ dodal starosta Jozef Krúpa.

Prečítajte si tiež: Malacky budú v roku 2016 pokračovať v rekonštrukcii materskej školy aj kaštieľa

Foto: Ilustračné.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM