Samospráva

Záhorská Bystrica má schválený rozpočet. V ňom mestská časť počíta so športovou halou i nadstavbou MŠ

Investičnou prioritou pre bratislavskú Záhorskú Bystricu v roku 2015 je rekonštrukcia telocvične základnej školy na viacúčelovú športovú halu, nadstavba materskej školy i rekonštrukcia komunikácií a chodníkov. Vyplýva to z návrhu rozpočtu, ktorý v utorok večer schválili poslanci Záhorskej Bystrice.

Ilustračný obrázok k článku Záhorská Bystrica má schválený rozpočet. V ňom mestská časť počíta so športovou halou i nadstavbou MŠ
Foto: Zuzana Ročeňová / Zdroj: Dnes24.sk

Schválený rozpočet je mierne prebytkový, finančný plán počíta s príjmami vo výške 2.631.141 eur, výdavky by mali predstavovať 2.603.543 eur.

Najväčšou plánovanou kapitálovou investíciou by v tomto roku mala byť prestavba telocvične základnej školy na viacúčelovú športovú halu, kde by mali hrávať svoje zápasy aj úspešní florbalisti zo Záhorskej Bystrice. Väčšinu nákladov majú pokryť peniaze z pôžičky, poslanci preto schválili, že mestská časť si môže na tento účel zobrať úver do výšky 550-tisíc eur.

„V súčasnosti je dokončená projektová dokumentácia a na základe vyhláseného tendra očakávame ponuky dodávateľov stavebných prác,“ informoval starosta Záhorskej Bystrice Jozef Krúpa.

Rozpočet tejto bratislavskej mestskej časti počíta tiež so sumou 60-tisíc eur na nadstavbu materskej školy, aj v tomto prípade by vlastné zdroje mali pokryť len menšiu časť výdavkov. „Na rozšírenie priestorov škôlky chceme získať dotácie od ministerstva školstva i Bratislavského samosprávneho kraja,“ spresnil Krúpa.

V rámci kapitálových výdavkov rozpočtuje Záhorská Bystrica tiež 30-tisíc eur na rekonštrukciu ciest a chodníkov, 50-tisíc eur na odvodnenie Tešedíkovej a Pútnickej ulice i 10-tisíc eur na vybudovanie parkoviska na Gbelskej ulici.

V Záhorskej Bystrici chcú v tomto roku takisto rekonštruovať Dom smútku, na čo je v rozpočte alokovaných 10-tisíc eur, päťtisícová investícia pôjde do nového ozvučenia v Spoločenskom do­me.

Prečítajte si tiež: Staré Mesto bude v tomto roku hospodáriť s 22-miliónovým rozpočtom

Foto: Ilustračné.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM