Samospráva

Záhorská Bystrica chce zvýšiť bezpečnosť na cestách. Zmenili dopravné značky

Bratislavská mestská časť Záhorská Bystrica sa snaží zvýšiť bezpečnosť na svojich cestách. Na vybraných úsekoch zmenila dopravné značenie.

Ilustračný obrázok k článku Záhorská Bystrica chce zvýšiť bezpečnosť na cestách. Zmenili dopravné značky
3
Galéria
Zdroj: Webnoviny.sk

Záhorská Bystrica oznamuje všetkým obyvateľom, že vo vybraných lokalitách mestskej časti boli z dôvodu zníženej bezpečnosti cestnej premávky zmenené dopravné značky.

Jedná sa o nasledovné zmeny v týchto lokalitách:

1.) ul. Pútnická, ul. Na Vlkovkách: V úseku od popisného čísla 26 až po „vodáreň“ na konci Pútnickej ulice (smerom na Marianku) a späť a na ulici na Vlkovkách je zóna 30.

2.) ul. Tatranská: V úseku od spojnice s Hargašovou ulicou po križovatku s ul. Rošického je rýchlosť znížená na 30. Na križovatke Tatranská-Gbelská je nové dopravné zrkadlo.

3.) lokalita Strmý vŕšok: Celá lokalita bola označená dopravným značením obytná zóna.

Osobitné ustanovenia o cestnej premávke v obytnej zóne, pešej zóne a školskej zóne

  • v obytnej zóne, pešej zóne a školskej zóne chodci smú používať cestu v celej jej šírke. Hry detí na ceste sú dovolené len v obytnej zóne.
  • do pešej zóny je povolený vjazd len vozidlám, ktorým to umožňuje dopravná značka.
  • v obytnej zóne, pešej zóne a školskej zóne vodič smie jazdiť rýchlosťou najviac 20 km/h. Pritom je povinný dbať na zvýšenú ohľaduplnosť voči chodcom, ktorých nesmie ohroziť. Ak je to nevyhnutné, vodič je povinný zastaviť vozidlo. V obytnej zóne a pešej zóne je státie vozidiel zakázané, ak dopravnou značkou nie je určené inak. V školskej zóne možno stáť, ak tým nie je obmedzený pohyb chodcov.
  • v obytnej zóne, pešej zóne a školskej zóne chodci sú povinní umožniť vozidlám jazdu. To platí aj pre deti, ktoré sa hrajú v obytnej zóne.

„Žiadame preto všetkých vodičov motorových vozidiel o rešpektovanie týchto zmien a dodržiavanie zákona o cestnej premávke,“ vyzýva mestská časť na svojej oficiálnej stránke.

Ilustračný obrázok

Zmena dopravného značenia v Záhorskej Bystrici
3
Galéria
Zdroj: Bratislava - Záhorská Bystrica
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM