Tomáš Stupavský Kultúra

Začína sa plesová sezóna 2015. Kde všade môžete v Bratislava pretancovať celú noc?

Včera sa oficiálne začala plesová sezóna, a ako už je dobrým zvykom otvoril ju prominentný Ples v opere. Podujatie, ktoré sa konalo v historickej budove Slovenského národného divadla, odštartovalo dvojmesačnú sériu zábavy a tanca. Prinášame vám prehľad, kde a kedy sa budú v Bratislave plesy konať.

Ilustračný obrázok k článku Začína sa plesová sezóna 2015. Kde všade môžete v Bratislava pretancovať celú noc?
Zdroj: TASR

Východniarska zábava na plese Rusínov

Už v poradí 12. ples Rusínov sa bude konať 17. januára v bratislavskom hotely Holiday Inn. Známa akcia je obľúbeným miestom zábavy nielen pre ľudí, ktorí pochádzajú z východu Slovenska, ale aj pre obyvateľov Bratislavy. Vstupné je 60 eur a do tanca bude hrať kapela Junior z Kamjunky.

Tancovanie s profesionálmi

Zrod novej tradície. Tak označujú organizátori premiérové podujatie s názvom Prvý tanečný bál v Bratislave. Za 39 alebo 49 eur si môžete pochutnať na kvalitnom jedle vo forme recepcie, polnočné pohostenie, sladké dobroty, nealko, lahodné víno a tombola. No pomyseľnou “čerešničkou“ na torte budú vystúpenia profesionálnych tanečníkov a výučba tanca. Tanečný bál sa bude konať 17.1. v kongresovom centre Technopol.

Ples priateľov folklóru

Na nasledujúci víkend je rovnako naplánovaný ďalší nový ples a to konkrétne 1. Ples Podpoľancov, ktorý sa uskutoční v Dome kultúry Zrkadlový háj. Okrem živej cimbalovej hudby sa o zábavu budú starať Pavol Habera, Kmeťoband, Juraj Zaujec, Otto Kollmann, Foklórny súbor a Ľudová hudba Ekonóm, Podpolianski rozkazovači. Večerom bude sprevádzať Pavol Holík. Vstupné je 40 eur. V cene je zahrnuté kompletné občerstvenie počas celého večera. Výťažok z bohatej tomboly bude venovaný na charitatívne účely v Podpolianskom regióne.

Svoj ples má aj Ružinov

Mestská časť Ružinov prichystala na 17.1. nielen pre svojich obyvateľov už v poradí štvrtý ročník podujatia s názvom Ples Ružinovčanov. V dome kultúry Ružinov si záujemcovia budú môcť za 25 eur vychutnať slávnostný prípitok, celovečerné menu, dezert, kávu, nealko, víno. A samozrejme nebude chýbať ani skvelá zábava. Večerom budú hostí sprevádzať Milan Lasica, Bratislava Hot Serenaders a Art Music Orchestra.

V Petržalke opäť veselo

1. Rybársky ples sa uskutoční dňa 30. januára 2015 v Dome kultúry Zrkadlový háj v Petržalke. O zábavu sa postará hudobná skupina METEOR z Jaroviec. Cena vstupenky je 30 eur.

Plesať budú aj elektrotechnici

Od počítačov si na chvíľu kvôli zábave určite odskočia aj predstavitelia elektrotechnických, energetických a IT spoločností. V Holiday Inn sa 31. januára bude konať Ples Zväzu elektrotechnického priemyslu SR. Program spestria svojimi vystúpeniami Pavol Hammel, Happy Band Orchestra, cimbálová hudba a ďalší.

Noblesa v Redute

Vo vynovených priestoroch Reduty sa 7. februára bude tancovať dlho do noci. Pod záštitou hlavného mesta sa uskutoční už 14. ročník Bratislavského bálu. Ten si zachováva v programe tri prvky – hudbu, zábavu a tradícia. Zvyk uviesť mladé dámy a pánov do spoločnosti nie je jediným charakteristickým prvkom bálu. Už dvanásty rok sa udelí jedinečná Cena Júliusa Satinského – Bratislavská čučoriedka. O zábavu sa postarajú obľúbené valčíky, tanec v maskách, ukážka spoločenských tancov profesionálov a hudobné vstupy známych tvárí speváckeho a muzikantského sve­ta.

Akcia plná romantiky

Dňa 14.2. je v hotely Barónka na programe Valentínsky ples. Za 35 eur si môžete zabávať až do skorého rána.

Valentím tancom oslávia doktori aj športovci

Na valentínsku sobotu sa uskutoční aj prvý spoločný ples farmaceutov a športovcov. Organizátorom je agentúra Be Cool, ktorá zastrešuje najvýznamnejšie bežecké podujatia v Bratislave. V priestoroch Refinery Gallery vo Vlčom hrdle v Bratislave sa možu všetci priaznivci športu tešiť na vystúpenia DARY ROLINS, skupín HEX, VIDIEK a SWING SOCIETY ORCHESTRA ale aj na White Show – dych vyrážajúce akrobatické vystúpenie zoskupenia ARGOLLA.

Večerom bude hostí sprevádzať obľúbený moderátor ROMAN JURAŠKO a o následnú hudobnú produkciu sa postará DJ LESKY.

Podujatie bude mať aj benefičný charakter. Hostia dostanú možnosť prispieť zakúpením tombolových lístkov na konto nadácie Kvapka nádeje, ktorá bola založená s cieľom kontinuálne podporovať liečebné, školské, kultúrne a sociálne potreby chorých detí a to predovšetkým detí postihnutých nádorovým ochorením.

Štýlový ples na brehu Dunaja

Priamo pri brehu Dunaja v atraktívnom hoteli Sheratton (Eurovea) je rovnako na 14.2. naplánovaný Bál snov, ktorého výťažok poputuje na sny dlhodobo chorých detí. Podujatie sa bude niesť v štýle retro – oldies 80-roky. Vychutnať si môžete hity skupín ABBA, BONEY M, ale i slovenské a české hity. O zábavu sa postará aj Julo Alias Python.

Ilustračné foto.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM