Nina Táborská Kultúra

Začína sa 26. divadelná sezóna Divadla Astorka Korzo ´90. Pozrite sa, čo všetko vás čaká

Dvadsiatašiesta divadelná sezóna Divadla ASTORKA Korzo ´90 v zriaďovateľskej pôsobnosti Bratislavského samosprávneho kraja čoskoro začína. Bratislavskí i mimobratislavskí diváci sa môžu tešiť!

Ilustračný obrázok k článku Začína sa 26. divadelná sezóna Divadla Astorka Korzo ´90. Pozrite sa, čo všetko vás čaká
Zdroj: Dnes24.sk

Sezóna prinesie nové premiéry, napríklad Višňový sad, ale tiež na obľúbené inscenácie, medzi ktoré patria najnovšie tituly Jama deravá, Láska na Kryme, Kométa, Kamene vo vreckách, ale rovnako aj inscenácie predchádzajúcich sezón, ktoré sa tešili diváckej priazni.

Tešiť sa môžete tiež na XI. Festival Astorka. Hneď po ňom uvedie dievadlo v réžii Mariána Amslera ďalší z klenotov klasickej drámy, divadelnú hru nášho obľúbeného dramatika A. P. Čechova Višňový sad.

A ako je už v Astorke zvykom, pôjde o moderné spracovanie divadelnej hry, tentokrát netradične a novátorský zasadené do zákulisia divadelného súboru. Či pôjde o Astorku a či teda Višňový sad nebude alebo bude, zostáva pred divákmi skryté až do premiéry v novembri.

Úspech slávia aj staršie inscenácie, ktoré budú mať „okrúhle reprízy“.

„V tejto sezóne odohráme už 300. reprízu inscenácie Na koho to slovo padne, na ktorú samozrejme pozývame aj autora, slávneho maďarského dramatika Gábora Görgeya. Vysoké a okrúhle reprízy dosiahnu Čudné popoludnie Dr. Zvonka Burkeho (125. repríza), čaká nás 100. repríza inscenácie Tichý dom, 85 repríza Pred odchodom na odpočinok, 80 repríza Sna svätojánskej noci, 70. repríza inscenácie Tolstoj a peniaze, 60. repríza Gazdovej krvi, 50. repríza Idiota, 45 repríza Platonova,“ informovala Bratislava24.sk Andrea Domeová z Astorka KORZO ´90.

XI. Festival Astorka 2015:

Divadelnú jeseň v Bratislave tradične spestrí Festival Astorka (25. 10. – 29. 10.), na ktorom sa predstavia Najlepšie české divadlo roku 2014 – pražské Divadlo Na zábradlí s Najlepšou inscenáciou roka a Najlepšou hrou roka – Velvet Havel, Dejvické divadlo, Lubuski Teatr Zielona Góra z Poľska, Vígszínház z Budapešti, Švandovo divadlo na Smíchově z Prahy. V Scénických rozhovoroch uvidíte režiséra Juraja Nvotu.

Aj túto sezónu pocestuje súbor do USA. Herci sa však predstavia aj v Prahe. Do súboru nastúpili Marián Amsler, ktorý sa stal zároveň umeleckým šéfom a herečka Dominika Zeleníková. Diváci mohli vidieť jej výkony v predchádzajúcich sezónach, na doskách Astorky hosťovala v Kométe a v školskej inscenácii Skúška.

Fotografie:

Ako prvé predstavenie bude Jama deravá v réžii Michala Vajdičku.

Foto Ctibor Bachratý / archív Divadla ASTORKA Korzo ´90

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM