Tlačové správy

Začiatok školského roka nebude vďaka zbierke pomôcok tentokrát traumou

Tri desiatky detí z celého Slovenska dostali koncom minulého týždňa zdarma školské pomôcky. Neľahkú situáciu v ich rodinách tak pomohli vyriešiť pracovníci Metodicko-pedagogického centra, ktorí v spolupráci s darcovským portálom ĽudiaĽuďom.sk zorganizovali zbierku Školská aktovka.

Ilustračný obrázok k článku Začiatok školského roka nebude vďaka zbierke pomôcok tentokrát traumou
Zdroj: Dnes24.sk

Jednou z rodín boli aj Sušilovci z Tomášikova, ktorých trápia finančné problémy spôsobené zhoršeným zdravotným stavom oboch rodičov. Na darcovskom portáli ĽudiaĽuďom.sk majú zaregistrovanú výzvu na finančnú pomoc. „Napriek tomu, že rodina nemá ľahkú situáciu, na vzdelaní detí im veľmi záleží a pracujú s nimi. Do školy dochádzajú denne desiatky kilometrov,“ vysvetlila PR manažérka ĽUDIA ĽUĎOM, n.o. Natália Báreková.

Tri deti Sušilovcov – Majka, Lydka a Maťko sa novým pomôckam veľmi potešili. „Urobili sme miesto vo veľkej skrini, kde sme uložili školské pomôcky. Je ich veľmi veľa a všetko kvalitné a potrebné, takže je to na dosť dlho. Pred všetkými tými ľudmi, čo nám pomohli skladám hlboký vďak priamo so srdca. Všetkým srdečne ďakujem, ste úžasní ľudia so srdcom na správnom mieste a vážim si, že nás neodsudzujete, a že nám pomáhate. Skutočne tá vďačnosť sa ani len nedá slovami vyjadriť,“ opísala svoje pocity mama detí, ktoré sa na nový školský rok tešia viac ako kedykoľvek predtým.

Zbierka Školská aktovka

Metodicko-pedagogické centrum v spolupráci s darcovským portálom ĽudiaĽuďom.sk zorganizovalo počas letných mesiacov materiálnu charitatívnu zbierku Školská aktovka pre deti z viacpočetných rodín. Začiatok školského roka bude finančne menej náročný pre štrnásť rodín, ktoré v týchto dňoch dostávajú vyzbierané školské potreby. „Spomedzi viac ako 450 aktívnych výziev o pomoc sme vybrali 29 detí, ktoré dostanú materiálnu pomoc. Sme veľmi radi, že môžeme byť garantom tohto projektu a že pomoc poputuje do rodín, ktoré to naozaj potrebujú, “ dodala N. Báreková z ĽUDIA ĽUĎOM, n.o.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM