Správy

Začali sa opravy Prístavného mosta. Za dva mesiace bude tichší a bezpečnejší

Patrí medzi najvyťaženejšie úseky na Slovensku, denne po ňom totiž prejde približne stotisíc áut. Opravy si vyžiadali mostné uzávery, robotníci budú na mieste pracovať nepretržite 24 hodín.

Ilustračný obrázok k článku Začali sa opravy Prístavného mosta. Za dva mesiace bude tichší a bezpečnejší
Zdroj: TASR

Národná diaľničná spoločnosť (NDS) sa v týchto dňoch pustila do opravy najvyťaženejšieho diaľničného úseku na Slovensku – bratislavského Prístavného mosta. Začala na ňom opravovať mostné závery, čo by malo podľa hovorkyne NDS Evy Žgravčákovej zlepšiť technický stav mosta.

„Cez bratislavský Prístavný most prejde denne takmer 100-tisíc vozidiel. Zabrať dostávajú najmä mostné závery, ktoré je nevyhnutné opraviť,“ zdôraznila hovorkyňa.

Ak by sa opravy odložili na neskôr, hrozilo by podľa jej slov rozsiahle poškodenie mostného záveru. V takom prípade by sa musel mostný záver vymeniť za úplne nový kus, a to by prinieslo výrazné obmedzenia. Doprava by sa totiž mohla viesť len v dvoch šírkovo zúžených jazdných pruhoch počas štyroch mesiacov.

Prečítajte si aj: Opravy ciest pokračujú. Premávku obmedzia na hlavných ťahoch

Aktuálne robia diaľničiari opravy nepretržite 24 hodín denne, sedem dní v týždni. „Pracovníci budú opravu mosta realizovať v priestore pod ním, v stiesnenom otvore širokom približne pol metra,“ opísala Žgravčáková.

Práce sú naplánované do 13. mája tohto roku a oprava je rozdelená na dve etapy. Jedna je na pravej časti mosta smerom von z mesta do Trnavy, ktorá by mala trvať štyri týždne. Druhá je na ľavej časti mosta v smere do Petržalky, a tiež by mala trvať štyri týždne.

„Počas opravy bude doprava vedená cez oceľové platne s asfaltovými nábehmi v dvoch nezmenených jazdných pruhoch so zníženou rýchlosťou na 60 kilometrov za hodinu,“ priblížila hovorkyňa. Oceľové platne diaľničiari po ukončení opravy odstránia.

„Vďaka oprave mostného záveru sa zlepší stavebno-technický stav mosta, prejazd daným úsekom bude tichší a bezpečnejší,“ vymenovala Žgravčáková.

Prečítajte si aj: Zoznam radarov – Kde vám namerajú rýchlosť? Pozrite sa na vytipované miesta

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM