Rôzne

Začala sa príprava pre výstavbu cyklotrasy medzi Lamačom a Dúbravkou

K samotnej výstavbe by malo prísť na jar budúceho roka, predchádzať jej bude súťaž na dodávateľa stavebných prác.

Ilustračný obrázok k článku Začala sa príprava pre výstavbu cyklotrasy medzi Lamačom a Dúbravkou
9
Galéria

Plánovaná cyklotrasa medzi Dúbravkou a Lamačom sa dostáva do realizačnej fázy. Na lamačskej strane dnes začali s geologickým prieskumom podložia.

Symbolický začiatok

Priebeh prieskumných vrtov si prišli pozrieť aj zástupcovia Lamača. „Po náročnej administratívno-projektovej príprave, vrátane majetkovoprávneho vysporiadania pozemkov, je toto symbolický začiatok už samotnej realizácie,“ uviedol vicestarosta mestskej časti Lukáš Baňacký.

Prieskumné vrty sa uskutočnia aj na dúbravskej strane blízkej diaľnice. „Bude však potrebné počkať, kým sa zníži hladina spodnej vody, ktorá vystúpila počas predchádzajúcich dní intenzívnych zrážok,“ vysvetlil. K samotnej výstavbe by malo prísť na jar budúceho roka, predchádzať jej bude súťaž na dodávateľa stavebných prác.

Nová cyklotrasa

Cyklotrasa bude viesť od lamačskej ulice Podháj k Agátovej ulici v Dúbravke s využitím lávky ponad železničnú trať a tiež existujúceho, no nevyužívaného podjazdu popod diaľnicu, kde sa pôvodne plánovala prepojovacia cestná komunikácia z Lamača do Dúbravky.

Cyklotrasa prepojí obe mestské časti i s rozvíjajúcou sa lokalitou Bory, umožní i prepojenie so sieťou cyklotrás Dolného Rakúska a cyklochodníkov v malokarpatskej oblasti. O realizácii cyklotrasy spísali na začiatku februára 2016 spoločné memorandum bratislavské mestské časti Lamač a Dúbravka. Partnerom projektu je Bratislavský samosprávny kraj, ktorý bude výstavbu financovať.

Cesta k novému cyklomost
9
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM