Rôzne

Zabudnite na papierové prihlášky! Na STU odpadá aj povinnosť tlačiť si elektronickú prihlášku

Slovenská technická univerzita v Bratislave prijíma prihlášky na štúdium už iba v elektronickej verzii.

Ilustračný obrázok k článku Zabudnite na papierové prihlášky! Na STU odpadá aj povinnosť tlačiť si elektronickú prihlášku
3
Galéria
Zdroj: STU BA

Uchádzači o štúdium na Slovenskej technickej univerzite (STU) môžu zabudnúť na papierové prihlášky, odpadá aj povinnosť tlačiť si elektronickú prihlášku a posielať v papierovej podobe poštou. Zjednotili a znížili sa tak aj poplatky za materiálové zabezpečenie prijímacieho konania na fakultách a ústavoch STU, a to na 20 eur.

Žiadne zbytočné papiere

Zmena si vyžiadala úpravy v Akademickom informačnom systéme (AIS) tak, aby univerzita mohla prihlášku vyplnenú online pokladať za doručenú a pracovať s údajmi v nej. V AIS pribudli funkcionality ako napr. súhlas so spracovaním osobných údajov, čestné vyhlásenie, že všetky údaje sú pravdivé a vkladanie dokumentov v pdf formáte – ide najmä o vysvedčenia, ocenenia na olympiádach a pod.

Vyplnením všetkých údajov, potvrdením súhlasu so spracovaním osobných údajov, čestného vyhlásenia a nahraním príloh sa prihláška považuje za doručenú. Ak by predsa niečo chýbalo, uchádzačov budú kontaktovať pracovníci študijných oddelení.

Akademický informačný systém STU patrí medzi slovenskými univerzitami k systému s najrozsiahlejšími funkcionalitami. Uľahčuje študentom komunikáciu a štúdium aj po prijatí na univerzitu. V AIS je pre študentov bezplatne online dostupná všetka študijná literatúra, ktorá vyšla v univerzitnom vydavateľstve Spektrum. Cez AIS si môžu zapisovať termíny skúšok, zápočtov, univerzitným emailom konzultovať s vyučujúcimi. Systém informuje aj o najdôležitejších udalostiach na pôde školy, výskumných projektov a ich riešiteľoch.

Prihlášky

Termín na vyplnenie prihlášky na Slovenskú technickú univerzitu na bakalárske študijné programy v štátnom jazyku je v prípade Stavebnej fakulty, Fakulte elektrotechniky a informatiky, Fakulte chemickej a potravinárskej technológie a Ústavu manažmentu do 30. 4. 2018. V prípade Strojníckej fakulty, Materiálovotechno­logickej fakulty so sídlom v Trnave a Fakulty informatiky a informačných technológií do 31. 3. 2018.

Fakulty STU v tomto akademickom roku získali viacero medzinárodných akreditácií, Fakulta informatiky a informačných technológií STU má medzinárodnú akreditáciu pre všetky svoje študijné programy. Akreditačnou autoritou je The Institution of Engineering and Technology so sídlom v Londýne. Medzinárodnú akreditáciu EUR-ACE tento rok získala Stavebná fakulta (pre študijný program Pozemné stavby a architektúra) a Fakulta chemickej a potravinárskej technológie (pre št. program Chemické technológie), ktorá potvrdzuje splnenie štandardov European Network for Accreditation of Engineering Education.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM