KAW Kultúra

Zabavte sa na koncertoch, vstúpte do histórie alebo si preverte kondíciu na divokej vode

Najbližší bratislavský víkend ulahodí každému. Ponúka šport, kultúru aj nahliadnutie do histórie.

Ilustračný obrázok k článku Zabavte sa na koncertoch, vstúpte do histórie alebo si preverte kondíciu na divokej vode
Zdroj: TASR

Nechajte sa pozvať na zaujímavé vystúpenia v centre mesta aj kúsok od Bratislavy. Niektoré z nich súvisia so začiatkom obdobia predsedníctva Slovenska v Rade Európskej únie, na ďalších si zašportujete a zrelaxujete.

Odštartuje staromestské kultúrne leto

Kultúrne leto otvorí na Hviezdoslavovom námestí pochodová bubnovačka, gajdy, ukážky šermu, Irish Celtic Session a program Gala Divadla Nová Scéna. Na maxišachovnici si môžete vyskúšať svoju zručnosť v tejto kráľovskej hre.

Sobota / Hviezdoslavovo námestie/ 14:00 / Vstup voľný

Otvárací koncert festival Viva musica!

Slávnostný galakoncert pri príležitosti predsedníctva Slovenska v Rade EÚ. Hudobným zážitkom s názvom Viva Europa vás bude sprevádzať veľký zmiešaný zbor zložený z umelcov zo všetkých 28 členských krajín EÚ v sprievode symfonického orchestra pod vedením dirigenta Jozefa Chabroňa. Predstavia sa s programom vytvoreným špeciálne pre túto príležitosť.

Sobota / Námestie Eurovea / 20:00 / Vstup voľný

Festival divokej vody 2016

Ak navštívite jediný športový festival na Slovensku, o zábavu a relax máte celý víkend postarané. Môžete si vyskúšať množstvo netradičných vodných športov. Zabavia vás Zuzana Smatanová, Lukáš Adamec, kapely HEX, No Name, Polemic a ďalší interpreti a dídžeji. Na svoje si prídu aj rodiny s deťmi. Festival otvorí primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Sobota – Nedeľa / Areál Divoká Voda, Vodné dielo Čunovo / 09:00

Festival zabudnutých remesiel

Objavte tajomstvá zabudnutých remesiel na hrade Červený Kameň. Ocitnete sa uprostred stredovekého trhoviska, kde na vás čakajú umelecké výrobky a vône. Stanete sa svedkami súdu so zlodejom, stretnete mešťanov, obchodníkov a remeselníkov. Ukážu vám umenie stredovekých remesiel pomocou replík nástrojov, ktoré sa v minulosti používali.

Sobota – Nedeľa / Hrad Červený Kameň / 10:00 / Vstupné 6 eur, zľavnené 4 eurá

Hudba ministerstva vnútra

Koncert hudobného súboru Ministerstva vnútra Slovenskej republiky, ktorý vystúpi v slušivých uniformách, si môžete vypočuť netradične – v Sade Janka Kráľa. Program patrí medzi podujatia bratislavského Kultúrneho leta.

Nedeľa / Sad Janka Kráľa / 17:30 / Vstup voľný

Rytieri na Devíne

Ozbrojení muži a krehké ženy vás prenesú v čase do dôb 30-ročnej vojny a tureckých vpádov na územie Uhorska. Programom vás prevedie Tovarišstvo starých bojových umení a remesiel. Počas celého dňa môžete vyskúšať dobovú strelnicu, jazdu na živom aj drevenom koníkovi či mučiareň. Rôzne stánky ponúknu občerstvenie aj tisíc milých drobností.

Nedeľa / hrad Devín / 10:00 / Vstupné 8 eur, zľavnené 4 eurá, rodinná vstupenka 13 eur

Čítajte aj: Požičaj si bicykel a spoznaj Bratislavu

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM