Kultúra

Zábava v bratislavských podnikoch: Zmapovali sme, kde si môžete posedieť pri hudbe živej kapely

Ak aspoň trocha poznáte nočný život hlavného mesta, viete, že vo väčšine podnikov vám robí spoločnosť hlasná hudba z reproduktorov. Je však pár výnimiek, kde si pravidelne môžete spestriť večer pri tónoch živej kapely.

Ilustračný obrázok k článku Zábava v bratislavských podnikoch: Zmapovali sme, kde si môžete posedieť pri hudbe živej kapely
Zdroj: TASR

Ponúkame vám výber z podnikov, ktoré sme vyskúšali.

U Zlatého Bažanta

V reštaurácii v centre mesta sa hrá takmer každý deň. Zmestí sa sem približne 500 ľudí, takže sa nemusíte báť, že nenájdete miesto. Na svoje si prídu milovníci rocku, jazzu, swingu, balád či stredného prúdu. Za mikrofónom je občas vidieť aj spevákov zo známej súťaže Slovensko hľadá Superstar Denisa Lacha či Máriu Bundovú.

British Rockstar Pub

Podnik pre metalistov, rockerov, punkáčov a ostatných fanúšikov živej hudby, ktorý má svojich stálych návštevníkov. Pravidelne sa schádzajú na koncertoch začínajúcich rockových kapiel, ale aj známych zvučných mien zo sveta. British, ako ho skrátene nazývajú jeho verní návštevníci, sídli už viac ako tri roky na rohu Námestia 1. mája.

Pub U Zeleného stromu

Reštaurácia na Obchodnej ulici pritiahne najmä ľudí, ktorým chutí jazzová a latinsko americká hudba. Temperamentné vystúpenia tu zažijete najmä v piatok a v sobotu. Vzhľadom na mierne nižšie ceny ako sú v centre, si podnik získal obľubu aj u mladšej generácie a býva tu naozaj plno.

Studio Café

Kaviareň Studio Café sídli v priestoroch, kde sa za éry socializmu vystriedalo Divadlo hudby a neskôr štúdiá Opusu, jediného slovenského hudobného vydavateľstva. Má teda ten správny genius loci a za sebou roky kvalitnej hudobnej ponuky. Výzdoba interiéru pozostáva najmä zo starých platní a fotografií a má pripomínať obdobie, kedy svoju kariéru začínali dnešné legendy slovenskej popmusic. Hráva sa tu najmä jazz a swing, natrafiť však môžete aj na známe tváre slovenskej hudobnej scény ako je Janko Lehotský či Thomas Puskailer.

Centrálna a Petržalská klubovňa

Klubovne, ktorých je v Bratislave už päť, sa stali obľúbeným miestom stretnutí nielen v centre, ale aj v mestských častiach. K načapovanému pivu, kofole či k jedlu vám zahrajú kapely najrôznejších žánrov. Ak chcete prísť na koncert, vyberte sa do klubovní vo štvrtok alebo v sobotu. Odporúčame však pozrieť si predtým program, pretože sa nehráva pravidelne po celý rok.

Bastion Pub

Tento známy prístav smädných a hladných na Trnavskom mýte pozná asi každý Bratislavčan. Okrem štrnástich druhov čapovaného piva a klasickej domácej kuchyne sa tu servíruje aj kvalitná zábava. Už pätnásť rokov, každý piatkový večer, živé koncerty rozprúdia krv každému fanúšikovi kapiel v kompletnej zostave. Na veľkom pódiu sa môžu rozložiť aj väčšie skupiny, čo v bežných podnikoch nie je možné. Stáli na ňom desiatky najmä rockových a rockpopových kapiel.

Čítajte tiež: Čo ponúka Bratislava počas pracovného týždňa

Autor: Katarína Winklerová

kapela
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM