Jakub Haršany Kultúra

Zábava, kultúra, šport či hodovanie. Počas víkendu sa v Bratislave máme na čo tešiť

Nemáte ešte program na voľné dni? Bratislavu čaká víkend nabitý skvelými podujatiami, z ktorých si určite niečo vyberiete.

Ilustračný obrázok k článku Zábava, kultúra, šport či hodovanie. Počas víkendu sa v Bratislave máme na čo tešiť
Zdroj: Dnes24.sk

Cestovanie časom

Ulice Starého Mesta ožijú počas dvoch dní výjavmi z minulosti, ale aj tvorivými aktivitami dneška. Na ôsmich stanovištiach umiestnených v uliciach Starého Mesta sa budú paralelne odohrávať scénické výjavy z histórie Bratislavy. Magnetom podujatia bude aj živý bratislavský orloj – na Michalskej veži sa objaví dvanásť postáv z histórie i mytológie mesta.

Viac o programe sa dočítate TU.

Piatok – Sobota / Ulice a námestia Starého Mesta / piatok od 16:00 hod.

Račianske vinobranie

V Rači sa počas víkendu uskutoční tradičné vinobranie, ktoré predstaví krásy Malokarpatskej vinohradníckej oblasti. Slávnosti aj tento rok ponúknu kvalitný burčiak, gastronomické špeciality, ukážky remeselníckej tvorby a v neposlednom rade príjemné hudobné vystúpenia.

Program vinobrania nájdete TU.

Piatok – Nedeľa / Centrum Rače / piatok od 15:00 hod. / vstup voľný

Vegánske hody

Najväčší slovenský vegánsky festival príde už po ôsmykrát do Bratislavy. Môžete sa tešiť na dva dni plné hodovania, počas ktorých budete mať možnosť ochutnať najrôznejšie vegánske špeciality. Okrem toho na vás čakajú zaujímavé prednášky, workshopy a kuchárske show.

Viac o podujatí sa dozviete TU.

Sobota – Nedeľa / Námestie pred Starou tržnicou / sobota od 10.00 hod. / vstup voľný

Prečítajte si aj: Máte bradu krajšiu ako Štúr? Ukážte ju v meste na skvelej akcii Cestovanie časom

Beh Pezinkom

V Pezinku sa uskutoční 5. ročník bežeckého podujatia, ktoré je určené profi ale aj rekreačným bežcom. Pretek sa začne štartom v Zámockom parku a bude pokračovať mestom až k vinohradom. Celá trasa má 9 kilometrov. Akcia sa bude niesť v skvelej atmosfére a zabehajú si dokonca aj deti.

Viac o podujatí sa dozviete TU.

Sobota / Pezinok, Zámocky park / Hlavný beh od 14:00 hod.

Deň otvorených dverí SND

Slovenské národné divadlo po roku opäť otvorí svoje brány a umožní návštevníkom prežiť nezabudnuteľný deň plný zábavy, atraktívneho programu a pútavých sprievodných akcií. Budete môcť nahliadnuť do zákulisia a priestorov novej budovy či získať autogram svojho obľúbeného herca

Viac o akcii sa dočítate TU.

Sobota / Nová budova SND / od 11.00 do 16:00 hod.

Rímske hry

V priestoroch antickej Gerulaty v Rusovciach sa uskutoční 19. ročník podujatia, ktoré návštevníkom poskytne pohľad do dejín starovekého Ríma. Novinkou bude „Rímska škôlka“, v rámci ktorej sa budú môcť naši najmenší návštevníci hravou formou dozvedieť niečo o histórii Ríma.

Viac sa dozviete TU.

Sobota / Múzeum Antická Gerulata Rusovce / od 10:00 do 18:00 hod. / vstup voľný

Rozlúčka s letom

Príďte sa veľkolepo rozlúčiť s letom a zažite zábavu ako sa patrí. V priestoroch Štúrovej ulice a Starého mosta si na svoje prídu všetky vekové kategórie. Pre návštevníkov sú pripravené vystúpenia DJ-ov, cirkusové atrakcie, exhibície bikerov a parkouristov. Nemôžu chýbať ani skvelé hudobné čísla a o zábavu budú mať postarané aj deti.

Viac sa dočítate TU.

Nedeľa / Starý most a Štúrova ulica / od 14:00 do 22:00 hod. / vstup voľný

Bratislava, športujúce mesto

V rámci Európskeho týždňa športu čaká návštevníkov druhý ročník podujatia pre všetkých, ktorí sa radi hýbu. Nezáleží na veku, pohlaví či športových zručnostiach, akcia prinesie zábavu pre každého. Vyskúšať si budete môcť viac ako 50 športových aktivít.

Viac o podujatí sa dozviete TU.

Nedeľa / Sad Janka Kráľa a nákupné centrum Aupark / od 10:00 hod. / vstup voľný

Čítajte aj: Bratislava sa veľkolepo lúči s letom. Zažite v meste skvelú kultúrnu fiestu

Program na víkend
14
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM