Samospráva Samospráva

Za zachovanie ihriska pre potreby Senčanov sa postavil aj Bratislavský samosprávny kraj

Na Strednej odbornej škole na Kysuckej ulici v Senci, postavilo občianske združenie ŠK SFM Senec moderné športovisko. Jeho využívanie je však v tejto chvíli otázne. Za zachovanie ihriska pre potreby Senčanov sa postavil aj Bratislavský samosprávny kraj.

Ilustračný obrázok k článku Za zachovanie ihriska pre potreby Senčanov sa postavil aj Bratislavský samosprávny kraj
Zdroj: TASR

Občianske združenie ŠK SFM Senec vybudovalo v areáli Strednej odbornej školy na Kysuckej ulici v Senci prostredníctvom Nórskeho finančného mechanizmu moderné športovisko. V dôsledku porušenia finančnej disciplíny bol združeniu príspevok vo výške takmer 780-tisíc eur zo strany Úradu vlády odobratý.

Občianske združenie financie doposiaľ nevrátilo. Na futbalové ihrisko s umelým trávnikom, tri tenisové kurty, osvetlenie, striedačky pre hráčov a údržbársky stroj na čistenie umelej trávy uvalil Úrad vládneho auditu záložné právo.

Škola preto požiadala Úrad vlády o povolenie na dočasné užívanie priestorov športového areálu nielen pre potreby školy, ale aj pre širokú verejnosť. Pozemky, na ktorých je športovisko vybudované malo občianske združenie prenajaté od BSK na dobu desať rokov a nájom bol ukončený začiatkom marca tohto roku.

„Budeme robiť všetko pre to, aby sme v rámci nášho projektu otvárali školské dvory a priestory pre verejnosť a aj tento priestor vedeli sprístupniť všetkým tým, ktorí sa chcú venovať športu a potrebujú tieto priestory. Verím, že v rokovaniach budeme úspešní a dohodneme sa s Úradom vlády, aby sme mohli do majetku župy dostať aj tento areál,“ povedala bratislavská vicežupenka Gabriella Németh.

Prečítajte si aj: Senec má problémy s čističkou odpadových vôd

Foto ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM