Krimi

Za vraždu a znásilnenie ide N. Mazánik za mreže na 24 rokov

Za vraždu 25–ročnej Andrey v bratislavskej Petržalke z mája 2015 a znásilnenie a okradnutie vtedy 17–ročnej Martiny z októbra 2014 pôjde za mreže na 24 rokov.

Ilustračný obrázok k článku Za vraždu a znásilnenie ide N. Mazánik za mreže na 24 rokov
Zdroj: TASR

Krajský súd (KS) v Bratislave dnes rozhodol, že Norbert Mazánik ide definitívne na 24 rokov do väzenia kvôli vražde 25–ročnej Andrey v bratislavskej Petržalke z mája 2015 a v inej kauze pre znásilnenie a okradnutie vtedy 17–ročnej Martiny z októbra 2014.

KS v Bratislave zamietol odvolanie obžalovaného voči rozhodnutiu prvostupňového súdu. Rozhodnutie súdu je právoplatné.

Násilník a vrah

KS v Bratislave zistil, že odvolanie obžalovaného nie je dôvodné a podľa jeho názoru Okresný súd Bratislava I ako prvostupňový súd v tejto veci vykonal dokazovanie zákonným spôsobom a v potrebnom rozsahu. „Obžalovaný sa dopustil konania, ktoré je popísané v skutkových vetách rozsudku okresného súdu,“ uviedol okrem iného predseda senátu.

Telo zavraždenej Andrey našli na kope zeminy v Petržalke 12. mája 2015. Podľa polície mala byť udieraná do hlavy a znalci zistili, že mala byť taktiež pohlavne zneužitá.

Počas vyšetrovania tohto prípadu policajti zistili, že obžalovaný sa mal dopustiť aj znásilnenia vtedy 17–ročnej Martiny a obvinili ho aj z tohto trestného činu. Ku skutku znásilnenia obžalovaný odmietol vypovedať. V prípade vraždy Andrey tvrdil, že si na nič nepamätá.

Ilustračný obrázok

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM