Tomáš Stupavský Rôzne

Za pohodlie si musia študenti v Bratislave priplatiť. Porovnali sme ceny niektorých internátov

Študenti, ktorí prichádzajú do hlavného mesta za štúdiom zo všetkých častí Slovenska, musia v prvom rade riešiť ubytovanie. Väčšina z nich sa rozhodne pre bývanie na internátoch. V Bratislave majú na výber zo štátnych aj súkromných ubytovacích zariadení. Porovnali sme ceny niektorých internátov.

Ilustračný obrázok k článku Za pohodlie si musia študenti v Bratislave priplatiť. Porovnali sme ceny niektorých internátov
Zdroj: YouTube.com

O študentských internátoch na Slovensku je vo všeobecnosti známe, že väčšina z nich je v úbohom stave. Pleseň, starý nábytok, pobehujúce rôzne druhy živočíchov, to všetko môžete v útrobách niektorých „intrákov“ nájsť. No nie všetky vyzerajú zle.

Niektoré internáty sa ozaj podobajú na päť hviezdičkové hotely. Bohužiaľ väčšinou sa jedná iba o súkromné ubytovacie zariadenia. Avšak, kto si chce užívať luxus, musí si za služby aj priplatiť. Preto sa študenti častokrát rozhodujú, či dajú prednosť nadštandardnému bývaniu za vyššiu sumu alebo sa uspokoja s horšími priestormi, ale za nižšiu cenu.

Porovnali sme služby a ceny aké ponúkajú niektoré súkromné a štátne vysokoškolské internáty v Bratislave.

Student House

V mestskej časti Ružinov sa nachádza internát, v ktorom sa študenti musia cítiť ako v hotely. Student house ponúka vybavenie a služby na vysokej úrovni. Je to voľba pre tých, ktorí hľadajú alternatívu medzi internátom a privátnym ubytovaním.

Celkovo sa tu nachádza 59 apartmánov. Okrem toho majú študenti k dispozícii wellness, posilňovňu, práčovňu či študovňu. Ak sa chcú večer zabaviť pri poháriku môžu využiť miestny bar. Dokonca sa v tomto modernom internáte nachádza aj mini market alebo cooking room, ktorý je k dispozícii 24 hodín pre každého študenta. Pochopiteľne v celom zariadení je k dispozícii Wi-Fi.

Uninova Hostel

V Rači sa nachádza súkromný vysokoškolský internát Uninova Hostel, ktorý bol zrekonštruovaný v roku 2009. Určený je prevažne pre študentov Paneurópskej vysokej školy, ktorí tu majú k dispozícii 378 lôžok.

V zariadení sa okrem samotných izieb nachádza fitnes centrum, spoločenská miestnosť, práčovňa, bufet a aj wellness. Aj tu je celý internát pokrytý Wi-Fi signálom.

Student Residence

V priestoroch novozrekonštru­ovaného Hotela Incheba môžu vysokoškolskí študenti nájsť komfortné bývanie, dobré podmienky pre štúdium a bohaté športové, kultúrne a spoločenské vyžitie s kvalitnou infraštruktúrou.

Internát na Viedenskej ceste ponúka vyšší štandard ubytovania. Pochopiteľne aj na tomto mieste sa nachádza Wi-Fi pripojenie, ďalej práčovňa, kuchynky, študovňa, fitnes centrum, reštaurácia. No k dispozícií je aj tenisový kurt a beach vollejbalové ihrisko.

Príjemné chvíle môžu mladí ľudia počas krásnych dní stráviť na letnej terase. Zákazníci môžu využívať aj zľavy zo vstupného na výstavy a podujatia organizované spoločnosťou Incheba, a. s.

Vysokoškolský internát Družba

Univerzita Komenského v Bratislave má niekoľko vysokoškolských internátov pre cezpoľných študentov. My sme si vybrali „intrák“ nachádzajúci sa v Karlovej Vsi. Ten ťaží z výbornej polohy, keď za desať minút električkou môžete byť v centre. Každá izba má vlastné sociálne zariadenie (WC, vaňa), TV, chladničku, internet, izbový trezor a telefón pre príjem hovorov.

Okrem toho v celom komplexe sa nachádza študentská jedáleň, bary, kongresové centrum, či športoviská na tenis, basketbal a plážový volejbal.

Študentský domov Dolnozemská

Študenti dennej formy štúdia na Ekonomickej univerzite v Bratislave majú na výber z niekoľkých internátov. Študentský domov Dolnozemská sa nachádza priamo v areáli univerzity. Aj tu nájdu študenti vhodné podmienky pre štúdium, záujmovú činnosť, kultúrny a spoločenský život.

Prezrite si koľko stojí mesačné ubytovanie v jednotlivých internátoch:

Internát 1-lôžková izba 2-lôžková izba 3-lôžková izba
Student House Standard 350 € Standard 175 € Deluxe 175 €
Uninova Hostel 155 € 155 €
Student Residence 270 € 155 €
Družba 68.39 € 64.07 €
Dolnozemská 64 € 55,20 €

Prečítajte si tiež: Kam s vysokoškolákmi? Internáty v Bratislave sú plne obsadené. Voľné miesta nemajú ani súkromné študentské domovy

Pod článkom nájdete video ako vyzerá najdrahší internát v Bratislave.

Student house Bratislava
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM