Správy

Za križovatkou Rusovská – Jantárová pribudol nový prechod pre chodcov

Chodci a cyklisti v Petržalke môžu prechádzať cez cestu pri Námestí hraničiarov (za križovatkou Rusovská – Jantárová) bezpečnejšie.

Ilustračný obrázok k článku Za križovatkou Rusovská – Jantárová pribudol nový prechod pre chodcov
Zdroj: Hlavné mesto SR Bratislava

Hlavné mesto SR Bratislava pristúpilo k vyznačeniu nového prechodu pre chodcov v lokalite neďaleko Námestia hraničiarov. V súčasnosti ide o dočasné riešenie, ktoré má zvýšiť bezpečnosť peších a cyklistov do času zrealizovania projektu predĺženia električkovej trate až po Janíkov dvor.

„Prechod pre chodcov pri Námestí hraničiarov sme vyznačili s cieľom zabezpečiť bezpečnejšie prepojenie chodníka a cyklotrasy pri Chorvátskom ramene. Obyvatelia na tento problém upozorňovali už roky. Bez prechodu prechádzali cestou priamo cez križovatku, čo bolo neakceptovateľné, lebo to bolo veľmi nebezpečné, preto sme to chceli vyriešiť,“ povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Projekt organizácie dopravy

Mesto preto vypracovalo projekt organizácie dopravy, ktorý schválila Komisia pre určovanie dopravného značenia a dopravného zariadenia. Bratislava24.sk o tom informovala hovorkyňa hlavného mesta Ivana Skokanová.

Mesto Bratislava ako príslušný cestný správny orgán so súhlasom dopravného inšpektorátu určilo použitie dopravných značiek a dopravných zariadení a pristúpilo k vyznačeniu prechodu.

Výstavba druhej etapy električkovej trate v Petržalke

Mesto Bratislava vyznačilo prechod pre chodcov a cyklistov v lokalite, kde sa pripravuje výstavba druhej etapy električkovej trate v Petržalke. Úsek električkovej trate Bosákova – Janíkov dvor bude nadväzovať na prvý úsek Šafárikovo námestie – Bosákova.

Stavebné práce sú naplánované na 2018 – 2020. Projekt druhej etapy bol predstavený verejnosti aj na verejnej diskusii. Prvá etapa výstavby električkovej trate do Petržalky bola oficiálne ukončená spustením električkovej dopravy dňa 8. júla 2016.

Čítajte aj: Petržalčania šalejú pri pomyslení, že im zrušia linku číslo 95

Priechod pre chodcov
5
Galéria
Zdroj: Cyklokoalícia
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM