Nina Táborská Rôzne

Za 54-hodín k jedinečným projektom: V Bratislave sa začal Startup Weekend. Viete čo všetko ponúka?

Na Ekonomickej univerzite v Bratislave sa koná 54-hodinový maratón pre všetkých s jedinečnými nápadmi, tímovým duchom a najmä odhodlaním pretvoriť svoje myšlienky v reálny projekt. V piatok odštartoval Startup Weekend Bratislava, zážitkové vzdelávanie s misiou niečo priniesť.

Ilustračný obrázok k článku Za 54-hodín k jedinečným projektom: V Bratislave sa začal Startup Weekend. Viete čo všetko ponúka?
Zdroj: Dnes24.sk

Cieľom myšlienky Startup Weekendu, ktorý sa v Bratislave koná po druhýkrát, je za 54 hodín prísť s dobrou myšlienkou a premeniť ju na reálny projekt, z ktorého môže vzniknúť životaschopný produkt. Počas celého 54-hodinového maratónu sú tímy alebo jednotlivci vedení skúsenými mentormi z rôznych oblastí, získavajú nové skúsenosti, kontakty, rozhľad a v neposlednom rade tu nájdu motiváciu rozvíjať svoju ideu ďalej.

Prihlásiť sa môžu rôzne skupiny ľudí – marketéri, developeri, podnikatelia, grafici,… Môžu sa prihlásiť tímy i jednotlivci. Pripojiť sa dá ku ktorémukoľvek z voľných projektov.

„Spoznal som tu nových ľudí, s ktorými môžem spolupracovať v budúcnosti, naučil som sa novým veciam, lepšej komunikácii a aj to, ako presadiť svoj nápad,“ uviedol mladý grafik Lukáš, ktorý sa pred pár týždňami zúčastnil Startup Weekendu v Žiline a spolu s tímom získal prvé miesto. „Nejde ani tak o tie ceny ktoré sme vyhrali, aj keď ide o skutočne hodnotné veci, získali sme predovšetkým možnosť reálne pokračovať na svojom projekte, teraz sme tu v Bratislave, aby sme sa posunuli opäť ďalej,“ dodal.

Za prvé miesto získal tím niekoľko vecných cien, tablet na čítanie, počítačové doplnky, tlačiareň a tiež rôzne peňažné poukážky na kurzy, web hosting a podobne.

V prvý deň eventu všetci odprezentujú svoje podnikateľské idei. Porota vyberie tie najlepšie a okolo nich sa vytvoria fungujúce tímy. Tie pod dohľadom porotcov svoj projekt rozvíjajú počas celého víkendu. „Každý potom dostane tri hlasy, ktoré môže ďalej použiť dokonca aj na svoj vlastný projekt. Tí, ktorých nápad neprešiel, sa môžu pridať inam,“ vysvetlil nám grafik Lukáš.

Obmedzenia podujatie nepozná. Dôležitá je chuť vyskúšať to, čas ponoriť sa do toho a odhodlanie dotiahnuť to do konca.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM