Krimi

Z väzby prepustili mladistvú Klaudiu, ktorá ponúkala dievčatá na sexuálne služby

Mladistvú Klaudiu K., obvinenú z kupliarstva, prepustil Krajský súd (KS) v Bratislave z väzby na slobodu, keď zrušil uznesenie Okresného súdu Bratislava II z konca júna.

Ilustračný obrázok k článku Z väzby prepustili mladistvú Klaudiu, ktorá ponúkala dievčatá na sexuálne služby
Zdroj: TASR

„Krajský súd v Bratislave dňa 14. júla v trestnej veci proti obvinenej mladistvej K. K., stíhanej pre zločin kupliarstva, o sťažnosti obvinenej mladistvej a prokurátora proti uzneseniu Okresného súdu Bratislava II zo dňa 29. júna na neverejnom zasadnutí rozhodol tak, že zrušil uznesenie Okresného súdu Bratislava II v celom rozsahu. Súd stanovil nad obvinenou mladistvou K. K. dohľad probačného úradníka Okresného súdu Bratislava II a vzhľadom na stanovený dohľad obvinenú mladistvú prepustil ihneď z väzby na slobodu,“ uviedol hovorca KS v Bratislave Pavol Adamčiak.

Obvinená mladistvá, ktorá v Bratislave mala ponúkať desiatky mladistvých dievčat na sexuálne služby, je povinná v lehotách stanovených probačným úradníkom, najmenej však raz za 30 dní, dostaviť sa k probačnému úradníkovi, oboznamovať ho so spôsobom svojho života a dodržiavať jeho pokyny.

Zároveň sa okrem iného obvinenej mladistvej zakazuje počas vedenia jej trestného stíhania používať osobne, či prostredníctvom inej osoby sociálne siete. Môže tak urobiť len v nevyhnutných prípadoch a to len s predchádzajúcim súhlasom probačného úradníka a len na nevyhnutnú dobu.

Zakazuje sa jej vycestovať počas trvania predmetného trestného stíhania z územia Slovenskej republiky, pričom tak môže urobiť len v nevyhnutných prípadoch a len s predchádzajúcim písomným súhlasom probačného úradníka a len na nevyhnutnú dobu. Rovnako sa jej zakazuje počas trestného stíhania akýkoľvek úmyselný styk s určenými osobami.

Dôvodom rozhodnutia o prepustení mladistvej obvinenej Klaudie z väzby na slobodu je predovšetkým ustanovenie paragrafu 339 Trestného poriadku, podľa ktorého, aj keď existujú dôvody väzby podľa paragrafu 71, smie byť obvinený mladistvý vzatý do väzby, len ak nemožno účel väzby dosiahnuť inak. Dodal hovorca Adamčiak.

Sudca Okresného súdu Bratislava II Klaudiu K. zobral do väzby 29. júna. Desiatky luxusných spoločníčok skončili so svojím podnikaním po domových prehliadkach a akcii v jednom z hotelov na Bajkalskej ulici.

Sedemnásťročná Klaudia K. ponúkala mladistvé dievčatá bohatej klientele cez internet. Informovala 28. júna televízia JOJ. Podľa tohto zdroja je do prípadu zapletených približne 40 dievčat.

Kukláči spustili akciu 25. júna na viacerých miestach. Na križovatke ulíc Bajkalská a Prievozská zadržali muža, ktorý pracoval podľa polície ako vodič.

Súčasne v blízkom hoteli dvaja nasadení policajti v civile zadržali dve dievčatá vo veku 16 a 17 rokov, s ktorými si dohodli pohlavný styk cez internetovú stránku.

„Obvinená od presne nezisteného času mesiaca september 2014 zjednávala za účelom vykonávania prostitúcie osoby ženského pohlavia, medzi ktorými boli aj osoby mladšie ako 18 rokov,“ uviedol bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

O praktikách tejto skupiny už vypovedalo šesť dievčat, medzi nimi sú aj mladistvé. Za dve hodiny si pod hlavičkou luxusných spoločníčok účtovali 500 eur s tým, že organizátorke a jej priateľovi mala ísť polovica zo zisku.

„Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru Bratislava II na základe doterajších informácií vzniesol obvinenia zo zločinu kupliarstva voči 17-ročnej Klaudii z okresu Nitra,“ dodal Szeiff.

Bratislavská polícia skupinu monitorovala asi sedem mesiacov. Okrem nasadených policajtov, ktorí si dohadovali pohlavný styk cez internet, použili aj označené peniaze, ktoré pri úspešnej akcii tiež našli.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM