Tomáš Stupavský Rôzne

Spred River Parku miznú mohutné sochy vážiace niekoľko stoviek kilogramov (video v článku)

Z nábrežia Dunaja v týchto dňoch miznú obrovské sochy, ktoré zdobili nádvorie River Parku. Presunúť umelecké diela, z ktorých mnohé vážia stovky kilogramov, nie je jednoduché. Podarilo sa nám nakrútiť náročnú operáciu demontáže jednej zo sôch. Pozrite si zábery z akcie, aké sa nedejú každý deň.

Ilustračný obrázok k článku Spred River Parku miznú mohutné sochy vážiace niekoľko stoviek kilogramov (video v článku)
Zdroj: Dnes24.sk

V týchto dňoch na nábreží prebieha demontovanie sôch, ktoré môžu vážiť aj niekoľko stoviek kilogramov. Z nádvoria sťahujú diela, ktoré boli súčasťou letnej výstavy Upstream a postupne ich vracajú autorom. V júli budúceho roku ich nahradia inými sochami počas ďalšej výstavy exteriérových sôch, ktorú pripravuje River Gallery.

Podľa hovorkyňa a PR manažérky J&T Real Estate, a.s Kataríny Krajňákovej na mieste, kde boli diela umiestnené, onedlho vyrastie verejné klzisko. Jeho otvorenie je naplánované na 6. decembra. Svoju premiéru si už klzisko odbilo minulý rok, keď sa plocha s pravým ľadom, o rozmeroch 15 × 25 metrov stala obľúbenou atrakciou Bratislavčanov.

River Park je multifunkčný komplex, ktorý zdobí časť bratislavského nábrežia. Obyvatelia hlavného mesta častokrát využívajú spomínané miesto na príjemné prechádzky. Počas letných mesiacov tu môžu zazrieť rôzne umelecké diela, ktoré sa však na zimu sťahujú.

Redakcii Bratislava24.sk sa podarilo nakrútiť premiestňovanie sochy s názvom V-myslenie od autora Michala Trpáka.

Ako sa sťahujú sochy
7
Galéria
Sťahovanie sôch z pred River Parku
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM