Aktualizované Rôzne

Z Bratislavy sa na Zaventem nelieta, dnes do Bruselu ani jedno lietadlo nesmeruje

V súvislosti s dnešnými výbuchmi na letisku Brusel-Zaventem v Belgicku rozhodol bezpečnostný výbor Letiska M. R. Štefánika v Bratislave o sprísnení bezpečnostných opatrení na letisku. Ich cieľom je maximálna bezpečnosť cestujúcich pri odletoch a príletoch.

Ilustračný obrázok k článku Z Bratislavy sa na Zaventem nelieta, dnes do Bruselu ani jedno lietadlo nesmeruje
Foto: Tomáš Stupavský / Zdroj: Dnes24.sk

Ranné explózie na bruselskom letisku Zaventem, pri ktorých išlo o samovražedný atentát, neovplyvnili letovú prevádzku na letisku v Bratislave. Informovala hovorkyňa Letiska Milana R. Štefánika Veronika Ševčíková.

„Dnes ani jedna linka na trase Brusel-Bratislava nepristáva a ani neodlieta z Bratislavy,“ spresnila hovorkyňa. „Navyše, do konca marca smerujú linky na letisko Brusel-Charleroi. Na letisko Zaventem bude dopravca lietať až od apríla,“ upresnila. V stredu (23.3.) odlieta z Bratislavy lietadlo do Bruselu o 12.10 h, linka z Bruselu pristáva v Bratislave o 16.15 h. Od 1. apríla sú v pláne lety na hlavné letisko Brusel-Zaventem šesťkrát týždenne, každý deň okrem soboty. Lety zabezpečuje letecká spoločnosť Ryanair.

V súvislosti s výbuchmi však rozhodol bezpečnostný výbor Letiska M. R. Štefánika v Bratislave o sprísnení bezpečnostných opatrení na letisku. Ich cieľom je maximálna bezpečnosť cestujúcich pri odletoch a príletoch.

„Vzhľadom na ich charakter nemožno z bezpečnostných dôvodov konkrétne opatrenia špecifikovať. Budeme však klásť ešte väčší dôraz na kontrolu osôb zdržujúcich sa vo verejných priestoroch letiska BTS. Žiadame cestujúcu verejnosť o pochopenie situácie, ak osoby, ktoré nemajú dôvod zdržovať sa v priestoroch letiska, teda sa nemôžu preukázať palubnou vstupenkou, akými sú najmä sprevádzajúce osoby, nebudú vpustené do verejných priestorov letiska,“ uviedla Ševčíková.

Letisko žiada cestujúcich a návštevníkov, aby rešpektovali pokyny osôb, ktoré zabezpečujú bezpečnostnú ochranu letiska.

Dnes krátko pred 08.00 h SEČ otriasli bruselským letiskom Zaventem explózie. Polícia odtiaľ hlási zatiaľ najmenej jednu obeť, ale podľa médií ich je údajne až 17.

Belgická vláda v reakcii po udalostiach na letisku zvýšila stupeň ohrozenia teroristickými útokmi na najvyšší, teda štvrtý.

Belgická prokuratúra potvrdila, že na letisku Zaventem došlo k dvom výbuchom, ale zatiaľ ich neoznačila za teroristický útok. Očití svedkovia však tvrdia, že pred explóziou počuli streľbu a výkriky v arabčine.

Ďalší výbuch nastal v stanici metra Maelbeek v centre Bruselu, ktorá sa nachádza neďaleko európskych inštitúcií. Podľa belgických médií si výbuch vyžiadal najmenej jedného zraneného.

Prečítajte si tiež: Jakuba (31) zastihli teroristické útoky tesne pred odchodom domov: Desivé svedectvo priamo z Bruselu!

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM