Správy

Z Bratislavy do Košíc dnes naposledy. RegioJet na tejto linke končí

Za vyše dva roky prevádzky odviezli žlté expresy súkromného dopravcu RegioJet na trase Bratislava - Košice a späť viac ako dva milióny cestujúcich.

Ilustračný obrázok k článku Z Bratislavy do Košíc dnes naposledy. RegioJet na tejto linke končí
22
Galéria

Žlté expresy RegioJet na trase z Bratislavy do Košíc dnes končia. Posledný vlak z Košíc RJ 408 do Bratislavy vypraví RegioJet o 17:16 hod. a úplne posledný spoj v opačnom smere, RJ 409, o 17:33 hod. z hlavného mesta na východné Slovensko. Informoval o tom hovorca spoločnosti RegioJet Aleš Ondrůj.

„Ďakujeme všetkým zákazníkom, ktorí s nami cestovali na linke Bratislava – Košice a fanúšikom za ich priazeň a podporu. Veríme, že aj naďalej budú uprednostňovať služby RegioJetu, aj keď už na iných linkách,“ hovorí Radim Jančura, majiteľ spoločnosti RegioJet.

Dôvody odchodu

Vlaky RegioJet odchádzajú z trasy Bratislava – Košice kvôli diskriminačným podmienkam na trhu, ktoré priniesli nesystémové zásahy štátu a politikov najmä v podobe vlakov zadarmo pre polovicu všetkých cestujúcich. Študenti a dôchodcovia sa totiž môžu na tejto trase nariadením vlády prepravovať zadarmo iba v štátnych dotovaných rýchlikoch.

Komerčným vlakom tak zostala iba osekaná skupina platiacich cestujúcich. Navyše po opätovnom zavedení IC vlakov, nie je šanca, že by sa na tejto linke dokázalo uživiť viac komerčných dopravcov.

Zostáva na ostatných linkách

RegioJet však na Slovensku nekončí. Práve naopak, niektoré svoje aktivity chce ďalej rozširovať.

  • dotované vlaky na trase Bratislava – Dunajská Streda – Komárno, na ktorých prevádzkovanie má do roku 2019 podpísanú zmluvu s Ministerstvom dopravy a výstavby SR. RegioJet na jar pripravuje kapacitné posilnenie tejto linky a rokuje o pristúpení do Bratislavskej integrovanej dopravy (BID).
  • komerčné vlaky na trase Bratislava – Brno – Praha. Túto linku plánuje v budúcnosti posilniť tak, aby vlaky premávali v 2-hodinových intervaloch.
  • autobusy na trase Bratislava – Nitra – Banská Bystrica.
  • medzinárodné autobusy z Bratislavy na letisko Schwechat, do Viedne, Budapešti, Českej republiky a z východného Slovenska cez Brno do Prahy.

Ilustračný obrázok

Deň s RegioJetom
22
Galéria
Foto: Adriana Banásová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM