Maros Palesch Kultúra

XINDL X: Koncert, ktorý musíte zažiť!

Bratislavská estrádna hala PKO bude hostiť už o týždeň v piatok 3.12.2010 o 19:00hod. putovný jednodňový festival Rockové mrazenie, v rámci ktorého sa na pódiu objaví aj fenomenálny a nezaraditeľný český pesničkár XINDL X.

Na 7.ročníku festivalu vystúpi tentoraz so svojou doprovodnou skupinou, s ktorou presvedčí, že nedávne ocenenie slovenskej televízie Musiq1 v kategórii spevák nebolo náhodné.

Veď ako sám priznáva, aj jeho korene po mame a starom otcovi siahajú na Slovensko a tak sa tu cíti stále viac ako doma. Čoskoro môžu do jeho zbierky ocenení pribudnúť ďalšie. V Čechách už túto sobotu bojuje vo finále Českého slávika a tesne pred koncertom na Slovensku ešte stihne vystúpiť aj na Cenách Óčka v Prahe.

Kto ešte nezažil fenomén ukrytý pod pseudonymom XINDL X môže to najrýchlejšie napraviť na známej videostránke. Jeho hitovku „Anděl“, v ktorej videoklipe účinkuje aj Táňa Pauhofová videlo doteraz viac ako 5 miliónov 200 tisíc fanúšikov! Ďalší jeho videoklip „Dysgrafik“, v ktorom účinkuje Martin Dejdar má na konte takmer 1milión 600 tisíc pozretí a jeho posledný videoklip ku skladbe Chémie, ktorý bol oficiálne predstavený len minulý piatok si už stihlo pozrieť viac ako 120 tisíc divákov! Táto skladba pochádza obdobne ako jeho predchádzajúci singel a videoklip „Láska v housce“ (2mil. 410.000 pozretí) z druhého štúdiového albumu „Praxe relativity“ z októbra tohto roka, ktorý XINDL X pokrstil aj na Slovensku.

Ondřej Ládek – také je jeho civilné meno tvorí auto-protest-songy, v ktorých kombinuje hip-hopové frázovanie s folkom, jazzom a blues. Ťažiskom však zostávajú texty, v ktorých nájdete jeho osobnú výpoveď, ale predovšetkým iróniu. To všetko správne namiešané ponúkne na hudobnom festivale Rockové mrazenie spoločne so svojou doprovodnou skupinou, ktorú tvoria Dalibor Cidlinský jr. (klávesy, banjo, gitara), Jan Cidlinský (basgitara) a David Landštof (bicie).

Okrem nich sa môžete v piatok 3.decembra večer tešiť na skupiny TUBLATANKA, KISS FOREVER BAND, WALDA GANG a BANK OF JOE.

Festival Rockové mrazenie má už tradične aj charitatívny rozmer, tento rok poputuje časť z výťažku zo vstupného pre nevidiace a slabozraké deti zo Spojenej školy internátnej v Levoči.

Tí, ktorí zavítajú na festival ROCKOVÉ MRAZENIE do Bratislavy 3.decembra o 19:00hod. medzi prvými sa môžu tešiť aj na tradičnú ochutnávku rôznych pochutín vrátane predvianočného prípitku zadarmo…

ROCKOVÉ MRAZENIE 2010
3.12.2010 o 19.00 h

Estrádna hala PKO Bratislava cena v predpredaji: 7 €, cena na mieste: 10 €, VIP na balkóne: 20 €

line-up:

  • Bank of Joe
  • Kiss Forever Band
  • Walda Gang
  • Tublatanka
  • Xindl X

Zdroj + clip: XindlX, loserfilm 2009

XINDL X: Koncert, ktorý musíte zažiť!
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM