Adriana Banásová Samospráva

Webová stránka mestskej časti Dúbravka prešla modernizáciou, pribudli aj online mapy

Neprehľadná, neaktuálna a zastaraná. Taká bola webová stránka bratislavskej mestskej časti Dúbravka. Vedenie miestneho úradu preto pracovalo na zmene a verejnosť už po novom môže využívať prehľadanejšiu a zmodernizovanú stránku na rovnakej doméne - www.dubravka.sk.

Ilustračný obrázok k článku Webová stránka mestskej časti Dúbravka prešla modernizáciou, pribudli aj online mapy
Zdroj: TASR

Informovala o tom hovorkyňa Dúbravky Lucia Marcinátová.

„Zmena sa týka celkového redizajnu stránky, prehľadného zoradenia informácií aj nového obsahu,“ priblížila hovorkyňa.

Verejnosť môže v rámci podstránky „Potrebujem vybaviť“ zistiť, ako postupovať pri rôznych životných situáciách týkajúcich sa napríklad majetkovoprávnych i sociálnych vecí, daní, zdravia, školstva či kultúry. Ďalej tu obyvatelia získajú informácie, ako majú postupovať pri nájme a predaji pozemkov, pri užívaní verejného priestranstva alebo pri zápise dieťaťa do materskej školy.

„Novú stránku sme pripravovali vo vlastnej réžii niekoľko mesiacov, pripomienkovali ju poslanci aj odborná verejnosť,“ povedal starosta Dúbravky Martin Zaťovič. Verí, že nová webová stránka uľahčí obyvateľom vyhľadávanie informácií. „Jej súčasťou je aj prehľadná databáza všetkých objednávok, zmlúv a faktúr,“ doplnila Marcinátová.

Na stránke onedlho pribudnú aj mapy, vďaka ktorým budú môcť obyvatelia ľahko zistiť, o ktorú cestu či chodník sa stará magistrát a o ktorú zase mestská časť. Online mapy na webe plánuje mestská časť ďalej rozširovať, napríklad o volebné obvody či o miesta, kde nájdu obyvatelia pristavené veľkokapacitné kontajnery.

Prečítajte si tiež: Dúbravka začala zbierku pre zvierací útulok

ilustračná foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM