Ľubomír Hudačko Futbal

Výzvy Slovana Bratislava: Chce do skupiny Ligy majstrov a vypredať Pasienky prvýkrát od roku 1975

Už sa to blíži! Do veľkého zápasu futbalového Slovanu Bratislava ostávajú len desiatky hodín, belasí sa túžia prebojovať do skupinovej fázy Ligy majstrov. Podarí sa zdolať majstrovi Slovenska toho bieloruského a vypredať Pasienky prvýkrát po takmer štyroch desaťročiach?

Ilustračný obrázok k článku Výzvy Slovana Bratislava: Chce do skupiny Ligy majstrov a vypredať Pasienky prvýkrát od roku 1975
Zdroj: TASR

Slovan v tejto sezóne ešte neprehral. Vyhral v ôsmich súťažných súbojoch a v jednom remizoval. Trénerovi Strakovi bude k dispozícii aj stredopoliar Richard Lásik, ktorý si už odpykal trest za vylúčenie v domácom súboji s Tiraspoľom.

Vrchol sezóny

Prvý zápas o slávu a milióny eur z pokladne Európskej futbalovej únie sa hrá v stredu 20. augusta na bratislavských Pasienkoch o 20.45.

„Pre nás je to vrchol sezóny. Chceme zabojovať o skupinovú fázu a myslím si, že môžeme postúpiť. Preto chceme, aby nás prišli podporiť aj fanúšikovia. Každý divák pred zápasom verí Slovanu a aj my si myslíme, že BATE Borisov je zdolateľný súper. Veríme, že nás prídu povzbudiť ľudia a môžu byť náš dvanásty hráč. Slovan už dlho nemal na tribúne fanúšikov, ktorí by hnali hráčov dopredu a preto veríme, že teraz prídu,“ uviedol viceprezident a výkonný riaditeľ klubu Jozef Valovič.

„Každý futbalista na Slovensku si chce raz zahrať skupinovú fázu Ligy majstrov. V našich podmienkach je to skôr rarita a považuje sa to za veľký úspech. Nás od toho delia dva zápasy a myslím si, že môžem povedať za celú kabínu, že stopercentne do toho dáme maximum,“ uviedol brankár Dušan Perniš.

Vypredajú Pasienky?

Belasí chceli pôvodne odohrať úvodný duel pred vypredanými tribúnami, keď Pasienky boli naposledy beznádejne zaplnené ešte v roku 1975 v súboji s domácim Interom v priamom zápase o titul. Disciplinárna komisia Európskej futbalovej únie (UEFA) ich však potrestala uzavretím troch sektorov C7, C8 a C9 za rasistické prejavy ich fanúšikov počas domáceho duelu 3. predkola LM proti Šerifu Tiraspoľ.

Štadión otvoria dve hodiny pred štartom zápasu a jeho brány sa zatvoria 15 minút pred úvodným výkopom, takže potom sa už nebude dať dostať na tribúny. Pred samotným duelom zaznie prvýkrát v tejto sezóne na Pasienkoch aj hymna Ligy majstrov. Ak Slovan prejde do skupiny, má garantovanú automatickú finančnú prémiu 8,6 milióna eur.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM