Tomáš Stupavský Rôzne

Vyzerá to tak, že konečne do Bratislavy prichádza jar

Posledné týždne bolo počasie skutočne „pod psa". Ale od štvrtka by sa to malo zmeniť! Prestať by mal fúkať silný chladný vietor a teploty by mali tento týždeň v Bratislavskom kraji vystúpiť na príjemných 20 stupňov.

Ilustračný obrázok k článku Vyzerá to tak, že konečne do Bratislavy prichádza jar
Zdroj: TASR

Počas uplynulého týždňa nám v Bratislave počasie dávalo najavo, že jar bude tento rok prichádzať veľmi pomaly. Ale najbližšie dni sa už konečne naplno prejaví príjemné oteplenie ovzdušia.

Postupne sa bude otepľovať

„Zajtra sa ešte musíme pripraviť na chladnejšie počasie, keď teploty vystúpia na maximálne 12 stupňov, treba počítať aj s výdatnou oblačnosťou a so silným a chladným vetrom,“ povedala pre Bratislava24.sk Lucia Sokolová zo Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu.

Ako ďalej Sokolová prezradila, predpoveď na ďalšie dni, poteší predovšetkým tých, ktorí netrpezlivo čakajú na príjemné jarné počasie.

„Od štvrtka až do soboty môžeme v Bratislavskom kraji rátať s bezzrážkovým a čoraz teplejším počasím. Vietor začne slabnúť, ale stále bude fúkať rýchlosťou 40 až 45 kilometrov za hodinu. Už vo štvrtok sa teploty vyšplhajú na 15 až 17 stupňov. V piatok sa už ručička teplomeru bude ťahať k 20 stupňom,“ prezradila Sokolová.

Slnečná sobota

Po dlhej dobe sa konečne dočkáme aj teplého víkendu. Preto ak máte nejaké plány v prírode, práve sobota bude na to ako stvorená. Spríjemniť váš pobyt na vzduchu by mala aj jasná obloha, cez ktorú budú prenikať teplejšie slnečné lúče. Teplota by sa mala prehupnúť aj cez 20 stupňov.

V nedeľu sa počasie trochu pokazí. Stále bude okolo 20 stupňov, ale dôjde k zvýšeniu oblačnosti a môžu sa vyskytnúť aj prehánky.

Ilustračné foto.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM