Tlačové správy

Využite SEO vo svoj prospech a zvýšte predaj

Dnes nájdete na internete obrovské množstvo eshopov s módou, šperkami, autodoplnkami, knihami, jednoducho so všetkým. Ako však uspieť v tejto konkurencii? Nie je to nič jednoduché, no keď zvolíte správnu stratégiu, môžete uspieť.

Ilustračný obrázok k článku Využite SEO vo svoj prospech a zvýšte predaj
Zdroj: TASR

Silnou pomocnou rukou je SEO. Či už riešite repas kompresorov, predaj dámskeho oblečenia alebo dekoračnej keramiky, pomôže vám zvýšiť predaje. Čo to je a ako môžete vďaka SEO zvýšiť predaje?

Čo je SEO
SEO je skratka troch slov – „search engine optimalization“, čo v preklade do slovenčiny a hlavne ľudského jazyka znamená „optimalizácia vašej web stránky tak, aby sa vo výsledkoch internetových vyhľadávačov zobrazovala čo najvyššie“. Prečo je to dôležité? Pretože v jednom starom SEO vtipe sa hovorí o tom, že druhá stránka výsledkov vyhľadávania v Googli je najlepšie miesto, kde môžete ukryť mŕtvolu. Prečo? Pretože drvivá väčšina ľudí sa pozerá na prvú stránku a na druhú už ani nejde. Takže ak máte eshop s oblečením, chcete sa umiestniť čo najvyššie, keď niekto zadá „dámske oblečenie“ a s týmto vám pomôže SEO.

Radšej žiadne ako zlé
Jedna múdrosť hovorí o tom, že žiadne SEO je lepšie ako to zlé. Prečo? Lebo zo zlého môžete získať rôzne penalizácie či postihy, ktorých odstránenie môže trvať aj niekoľko mesiacov. Preto si dajte záležať na tom, aby ste si našli naozaj kvalitného SEO špecialistu, za ktorého hovoria jeho referencie. Aj cenník SEO služieb dokáže prezradiť dosť. Ak vám niekto sľubuje celkovú optimalizáciu a zaručí vám, že vás dostane na prvé miesto za 100 eur, neverte mu. Aj preto je lepšie, keď sa obrátite na agentúry, ktoré sú na trhu už dlhé roky.

Analýza odhalí chyby
Predtým, ako dôjde k samotnej optimalizácii, je dôležitá analýza, ktorá odhalí chyby, ktoré sú na vašej stránke – či už ide o chyby obsahové alebo technické. Často ide o duplicitný obsah, nesprávnu štruktúru, chýbajúce popisky či nedostatok textu alebo nesprávne zvolené nadpisy a titulky. Tieto chyby musíte odstrániť. Až po ich odstránení sa môžete pustiť do hlavnej optimalizácie, jednou z najúčinnejších stratégií je dlhodobý linkbuilding. Chcete sa o tom dozvedieť viac? Kliknite na stránku Seocentrum.sk.

foto: ilustračné

Zdroj: Seocentrum.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM