Samospráva

Výtlky: Z mestského rozpočtu zhltli už 1,4 milióna. Magistrát má ešte rezervu 200-tisíc

V hlavnom meste po zime dosiaľ opravili vyše 30.000 štvorcových metrov verejných komunikácií. Na výtlky na cestách, opravu chodníkov či zastávok mestskej hromadnej dopravy samospráva dala zatiaľ 1,4 milióna eur.

Ilustračný obrázok k článku Výtlky: Z mestského rozpočtu zhltli už 1,4 milióna. Magistrát má ešte rezervu 200-tisíc
Zdroj: Dnes24.sk

Na ďalšie mesiace má bratislavský magistrát ešte 200-tisícovú finančnú rezervu, ktorú chce použiť na riešenie havarijných stavov, informoval TASR riaditeľ kancelárie primátora Ľubomír Andrassy. „Poškodené úseky ciest v správe bratislavského magistrátu boli vyfrézované, bol upravený podklad, lôžko a nanovo bola nanesená päťcentimetrová vrstva asfaltovej zmesi,“ vysvetľuje Andrassy.

Plošné opravy komunikácií boli podľa jeho slov urobené napríklad na Landererovej a Karadžičovej ulici, Ulici 29. augusta, Slovnaftskej, Svätoplukovej, Gagarinovej, Kukučínovej, Račianskej a Rybničnej ulici, ale aj na Lamačskej ceste, Ulici M. Sch. Trnavského, Tešedíkovej, Dolnozemskej, Panónskej ulici a Rusovskej ceste. Náklady na opravu jedného m2 komunikácie mesto stoja 37 eur.

Andrassy uvádza, že najväčšia rozloha ciest prvej a druhej triedy bola opravená v bývalom IV. okrese (8232 m2) a tiež v I. okrese (5198 m2). Pri rekonštrukcii chodníkov a verejných priestranstiev bol najväčší výkon v okresoch II. a III. (1611 m2, 1493 m2). „Mesto opravilo tiež deväť zastávok mestskej hromadnej dopravy, pričom päť z nich bolo obnovených v bratislavskej Petržalke,“ priblížil Andrassy.

Bratislavský magistrát očakáva, že od kraja získa ešte milión eur ako nenávratný príspevok a ten ešte v tomto roku použije na technickú opravu prejazdných úsekov ciest druhej a tretej triedy. Tie totiž všade na Slovensku, s výnimkou hlavného mesta, spravuje vyšší územný celok, nie miestna samospráva. O poskytnutí finančnej dotácie by mali krajskí poslanci rozhodnúť na ich septembrovom zasadnutí.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM