Michaela Katonová Rôzne

Vytlačí nová farmárska tržnica tradičnú Miletičku?

Trhovisko Miletička má osobitý zápach aj svoje postavičky. Nie je to len lokalita, kde nájdete čerstvú zeleninu či ovocie počas celého roka, ale i „liaheň“ všakovakých vecí. Postrehli trhovníci úbytok zákazníkov po tom, čo Bratislavčanom pribudla nová farmárska tržnica?

Ilustračný obrázok k článku Vytlačí nová farmárska tržnica tradičnú Miletičku?
Zdroj: Dnes24.sk

Trh s množstvom predajcov, veľkým výberom bežných aj netradičných potravín s atmosférou farmárskeho trhu, navštevujú obyvatelia Bratislavy už po desaťročia. Miletičke však nedávno pribudla konkurencia v podobe Fresh Marketu, ktorý vyrástol hneď za Klientskym centrom na Tomášikovej. Niektorí predajcovia na Miletičke pocítili odliv zákazníkov.

Farmárska tržnica ponúka osemdesiat prevádzok na dvoch podlažiach. V ponuke má najrôznejšie bio produkty, ovocie, zeleninu, čerstvé ryby, morské plody, chlieb, pečivo, zákusky či kávu.

Prečítajte si aj: Nová farmárska tržnica privítala prvých zákazníkov

Trhovisko na Miletičovej ulici má svojich stálych zákazníkov, no aj pre nevzhľadnosť priestorov a pohyb rôznych asociálov si obyvatelia hlavného mesta často volia nové prevádzky. „Nečudujem sa im, aj keď je mi to ľúto. Tiež mám dobrú zeleninu, čerstvé ovocie, ale ľudí ubudlo, odkedy majú iné možnosti,“ povedal 53-ročný Andrej, ktorý predáva na Miletičke takmer desať rokov. Dodal, že má na to vplyv práve okolité prostredie.

Skúsenosť s úbytkom zákazníkov má aj 44-ročný Martin, ktorý ponúka zeleninu bezmála sedem rokov. „Ľudia majú na výber. K nákupu si dajú kávu, zaplatia kartou. V tomto my nemôžeme konkurovať."

Pritom to nie je tak dávno, čo Ružinovský podnik verejno-prospešných služieb, ktorý trhovisko spravuje, zaviedol zmeny.

„Vyčistili sme prostredie trhoviska, dokúpili sme kontajnery. Bezpečnostná služba obmedzila pohyb ľudí bez domova, dohliada na bezpečnosť počas otváracích hodín a stráži trhovisko aj v nočných hodinách,“ priblížila Nikoleta Jonášová z oddelenia Styku s verejnosťou z Ružinovského podniku verejno-prospešných služieb.

Dlhoročná predávajúca šesťdesiatnička Anna tvrdí, že ubudlo mladších ročníkov, ale stáli zákazníci chodia pravidelne. „Mladí nechodia, ale inak ja ani neviem, že niečo nové otvorili. Ľudí mám dosť.“ Kvetinárka Mária sa k nej pridala. „Z času na čas prídu mladí po kvety do vázičky, na jar idú tulipány, ale inak ich tu je pomenej.“

Miletička neklesá na duchu. Hoci sa niektorí stánkari posťažovali, pri našej návšteve sa to na trhovisku hemžilo ľuďmi.

Trhovisko je otvorené od 6.00 do 19.00 hodiny počas pracovného týždňa a v sobotu od 6.00 do 14.00 hodiny. Výnimku tvoria kvetinové stánky, ktoré sú otvorené denne od 6.00 do 20.00 hodiny, aj počas nedele a štátnych sviatkov. Dohromady tu nájdete takmer 150 stánkov.

Prečítajte si aj: Aké zmeny čakajú trhovisko Miletička?

Miletička
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM