Aktualizované Nina Táborská Rôzne

OBRAZOM: Výstavisko Incheba zaplní naraz šestica výstav

Výstavisko Incheba dnes a v piatok (1. a 2. októbra) hostí trio zdravotníckych výstav Slovenské dentálne dni, Slovmedica a Non-handicap. Slovenské dentálne dni sú špičkovým podujatím pre odborníkov z oblasti stomatológie. Súbežne sa konajú aj veľtrhy Interbeauty, Esoterika a Biostyl.

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Výstavisko Incheba zaplní naraz šestica výstav
Zdroj: TASR

Na ploche 4 300 m2 sa predstavilo 52 vystavovateľov zo 6 krajín, ktorých portfólio zahŕňa zubné a medzizubné kefky, ústne vody, zubné sprchy a ďalšie produkty zubnej starostlivosti, ale aj najmodernejšie vybavenie pre stomatologické ambulancie a prístroje pre stomatológov a dentálnych hygienikov.

Výstavu sprevádza Medzinárodný kongres Slovenské dentálne dni. Prednášajúci otvoria témy ako ochorenia parodontu a ich terapia, atypické chirurgicko-protetické riešenia, nová generácia fotokompozitov, mikroinvazívna terapia zubného kazu bez vŕtania a mnohé ďalšie.

V piatok 2.10. je na programe odborný seminár Slovenskej komory sestier a pôrodných asistentiek a Asociácie dentálnych hygieničiek v SR na tému spolupráce dentálneho tímu v súčasnej stomatológii.

Deň ústneho zdravia

Návyky správnej starostlivosti o zuby by sme si mali osvojiť už v detskom veku. Aj preto Slovenská komora zubných lekárov v spolupráci s partnermi pripravila v poradí 5. ročník Dňa ústneho zdravia. Deti z vybraných materských a základných škôl sa v Inchebe hravou formou dozvedia o správnej ústnej hygiene a o výžive pre zdravé zuby. Zároveň sa prakticky oboznámia so zásadami prvej pomoci, ktorú ich na modeloch naučia lektori Slovenského červeného kríža. Rozdielom oproti minulým rokom je rozšírenie Dňa ústneho zdravia na dva dni.

Slovenské dentálne dni tento prinášajú viacero noviniek. Ešte dokonalejšiu dentálnu hygienu zabezpečí prvá čierna bieliaca zubná pasta Curaprox Black Is White. Jej čierna farba pochádza z aktívneho uhlíka, ktorý zuby bieli prirodzene a bez poškodenia. Pre nositeľov strojčekov sú určené ústne sprchy. Prúd vody uvoľní zvyšky jedla aj tam, kam sa kefka nedostane. Jemný masážny tlak zasa podporí správne prekrvenie ďasien. Ponuku prístrojov Waterpik na Slovenské dentálne dni prináša firma Profimed.

Na výstavách Slovmedica a Non-handicap sa predstaví 40 vystavovateľov zo Slovenska a Česka, ktorí ponúkajú vybavenie do nemocníc a ordinácií, zdravotnícke pomôcky, úpravu vozidiel pre telesne postihnutých a zariadenia na zlepšenie mobility.

Novinkou v ponuke je tzv. autotrakčné ležadlo Medic, ktoré umožňuje veľmi jednoducho dosiahnuť akýkoľvek sklon tela až do zvislej polohy, t.j. hlavou dolu. Obrátená poloha zlepšuje statiku chrbtice, má pozitívny vplyv na krvný obeh a nervový systém, pomáha odstraňovať migrény a naťahuje skrátené svaly a šľachy na nohách. Ďalšia novinka, špeciálne vozidlo českej výroby pre vozíčkarov, patrí ku svetovým unikátom.

Do auta Elbee (nájdete vo fotogalérii) sa nastupuje priamo vo vozíčku, ktorý sa vnútri zafixuje a jeho majiteľ môže okamžite šoférovať. Život pacientom uľahčujú aj moderné zariadenia Tobii Dynavox vybavené špeciálnym programom s hlasovým výstupom, ktoré možno ovládať očami namiesto klasickej myši. Vhodné sú pre ľudí s poruchami alebo stratou reči v dôsledku rôznych chorôb.

Výstavy Slovenské dentálne dni, Slovmedica a Non-handicap sú otvorené 1. a 2. októbra od 9.00 do 18.00. Vstupenka v cene 6 a 4 eurá (zľavnené vstupné) platí aj na súbežné veľtrhy Interbeauty, Esoterika a Biostyl.

Viac o Interbeauty sa dočítate tu: Najväčší veľtrh krásy opäť v Bratislave: Interbeauty láka kozmetickými novinkami aj sprievodným programom

Incheba
33
Galéria
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM