Samospráva

Výstavba novej lodenice v Karlovej Vsi dostala zelenú

Výstavba novej lodenice v Karloveskej zátoke sa priblížila k realite. Mestskej časti Bratislava-Karlova Ves sa podarilo získať právoplatné stavebné povolenie.

Ilustračný obrázok k článku Výstavba novej lodenice v Karlovej Vsi dostala zelenú
Zdroj: TASR

Po vysúťažení zhotoviteľa by sa mohlo s výstavbou začať koncom tohto, alebo začiatkom budúceho roka. Trojpodlažná lodenica bude slúžiť nielen športovcom, ale aj širokej verejnosti.

„Sme radi, že sme získali pre výstavbu lodenice právoplatné stavebné povolenie. Keďže bude slúžiť všetkým Bratislavčanom veríme, že pán primátor uvoľní prostriedky z predaja pozemkov v Karloveskej zátoke. Pomôžu nám realizovať výstavbu lodenice v obľúbenej lokalite hlavného mesta čo najskôr,“ uviedla starostka Dana Čahojová.

Podľa Štatútu hlavného mesta sa pri predaji nehnuteľného majetku, ktorý je zverený do správy mestskej časti, rozdelil výnos z predaja pozemkov v zátoke v pomere 60 percent pre mestskú časť a 40 percent pre mesto.

Mestskí poslanci v minulosti schválili, aby aj finančné prostriedky z predaja pozemkov patriace mestu putovali na výstavbu lodenice. Toto sa dodnes nestalo. Na pozemkoch už pritom stojí dvojica bytových domov.

„Mestská časť Bratislava-Karlova Ves chce s výstavbou začať tento rok na jeseň, najneskôr na jar 2017,“ priblížil hovorca mestskej časti Karlova Ves Branislav Heldes. Nová lodenica v Karloveskej zátoke by tak mohla začať slúžiť verejnosti pred letom 2018.

Prečítajte si aj: Na školách v Karlovej Vsi vznikajú bylinné záhradky na záchranu včiel

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM