Jakub Haršany Samospráva

Výstavba multifunkčného ihriska v Dúbravke je v plnom prúde

Priestor pre šport, hru a trávenie voľného času pre deti a mládež. To všetko ponúkne nové ihrisko v mestskej časti Dúbravka.

Ilustračný obrázok k článku Výstavba multifunkčného ihriska v Dúbravke je v plnom prúde
Zdroj: Bratislava - Dúbravka

Obyvatelia Dúbravky sa môžu už teraz tešiť na nové multifunkčné ihrisko, ktoré vznikne rekonštrukciou schátraného ihriska na Valachovej ulici pri dúbravskom amfiteátri neďaleko zastávky Švantnerova.

Futbal, volejbal či tenis

„Na výstavbe nového multifunkčného ihriska sa aktuálne pracuje, práce začali 2. augusta a každým dňom napredujú,“ Bratislava24.sk informovala Zuzana Morávková z miestneho úradu v Dúbravke.

V areáli vznikne ihrisko, kde bude môcť mládež hrať futbal, nohejbal, tenis, bedminton, volejbal, basketbal či streetbal. Vybudovanie nového ihriska by malo stáť do 75-tisíc eur, ktoré boli vyčlenené z rezervného fondu Mestskej časti Bratislava-Dúbravka. Vznik ihriska podporili miestni poslanci už koncom júna.

Otvorenie ihriska v septembri

Ihrisko bude dostupné každému, kto si chce zašportovať. Dúbravka chce týmto projektom predovšetkým motivovať ľudí športovať a tráviť čas na čerstvom vzduchu bez ohľadu na vek.

„Chceme vychovávať zdravú generáciu detí. V dnešnej dobe plnej techniky sa ich snažíme motivovať vyjsť von od počítačov a televízorov, odložiť smartfóny a užívať si každodenné radosti s kamarátmi,“ prezradila nám význam projektu Morávková.

Slávnostné otvorenie ihriska so symbolickým výkopom sa uskutoční 10. septembra. Miestny úrad zároveň informuje, že otvorenie bude sprevádzať bohatý program pre deti aj dospelých, tanečné workshopy, futbalový turnaj a privítajú aj zaujímavých hostí.

Čítajte aj: Práce na detskom ihrisku Páričkova finišujú

Multifunkčné ihrisko v Dúbravke
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM