Tomáš Stupavský Rôzne

Výstavba bytového komplexu Staré záhrady v Lamači sa posúva

Výstavba obytného komplexu Staré záhrady v bratislavskom Lamači sa posúva. Oproti pôvodným plánom začať výstavbu v druhej polovici 2015 odhaduje investor začiatok výstavby na prelom rokov 2016/2017.

Ilustračný obrázok k článku Výstavba bytového komplexu Staré záhrady v Lamači sa posúva
Zdroj: Dnes24.sk

„Stále sme ešte pred podaním žiadosti o vydanie územného rozhodnutia,“ konštatoval Juraj Rehák z developerskej spoločnosti Urbicom, a. s. Ako vysvetlil, spoločnosť musela na základe žiadosti mestskej časti Bratislava-Lamač dopracovať dopravnú štúdiu v časti týkajúcej sa napojenia Starých záhrad na Hodonínsku cestu.

„V súčasnosti čakáme na záväzné stanovisko magistrátu hlavného mesta, to je posledný dokument, ktorý nám chýba do ukončenia procesu obstarania územného rozhodnutia,“ vysvetlil Rehák.

Odhadol, že administratívna príprava projektu, po ukončení procesov územného rozhodnutia a stavebného povolenia, by mohla byť sfinalizovaná v závere roka 2016.

Nová cyklotrasa

V obytnom komplexe by malo nájsť domov 110 domácností v bytových a rodinných domoch. Komplex bude pozostávať z troch zón. Prvú zónu v severozápadnej časti bude tvoriť jeden trojpodlažný bytový dom so štvrtým ustúpeným podlažím, ďalej šesťpodlažný a sedempodlažný bytový dom. Vytvorí sa tam tiež priestor na dvojpodlažný objekt občianskej vybavenosti.

Medzi objektmi bytových domov by mal vzniknúť park s detským ihriskom i lavičkami. V tomto priestore v kontakte so zeleňou je navrhovaná aj cyklotrasa.

Druhá zóna vo východnej časti územia by mala byť tvorená izolovanou zástavbou dvojpodlažných rodinných a trojpodlažných bytových domov so 47 trojizbovými bytmi. V južnej časti územia ponúkne tretia zóna čerpaciu stanicu pohonných látok s objektom určeným pre obchod a služby. Spoločnosť zvažuje vytvorenie 253, 248 alebo 196 parkovacích mi­est.

Zdroj foto: zillionas.sk

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM