Michaela Katonová Správy

Vysokej škole Goethe Uni Bratislava odobrali právo pôsobiť ako súkromná škola

Vysoká škola Goethe Uni v Bratislave prišla o oprávnenie pôsobiť ako súkromná vysoká škola. Ministerstvo školstva totiž navrhlo vláde, aby sa škole odňal štátny súhlas. Tento návrh na dnešnom rokovaní vláda odobrila.

Ilustračný obrázok k článku Vysokej škole Goethe Uni Bratislava odobrali právo pôsobiť ako súkromná škola
Zdroj: TASR

Rezort školstva konštatuje, že 31. augusta tohto roka uplynulo časové obmedzenie priznaných práv vysokej škole udeľovať absolventom študijných programov zodpovedajúce akademické tituly. K dnešnému dňu podľa ministerstva nemá Vysoká škola Goethe Uni Bratislava akreditovaný žiaden študijný program.

„Škola nespĺňa podmienky určené zákonom o vysokých školách a ostatnými všeobecne záväznými právnymi predpismi, a preto ministerstvo školstva odporúča vláde odňať štátny súhlas – oprávnenie pôsobiť ako súkromná vysoká škola s názvom Vysoká škola Goethe Uni Bratislava,“ konštatuje sa v materiáli.

Školou sa zaoberala aj Akreditačná komisia, ktorá na svojom zasadnutí 28. a 29. októbra riešila akreditáciu bakalárskych študijných programov Mediálna a marketingová komunikácia v dennej forme štúdia a Mediálna a marketingová komunikácia v externej forme štúdia. Komisia odporučila ministerstvu nepriznať právo udeľovať absolventom príslušných študijných programov zodpovedajúci akademický titul.

Vysoká škola dostala štátny súhlas na pôsobenie v roku 2012.

Foto ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM