Rôzne

Vysoká škola sv. Alžbety organizuje dnes Deň otvorených dverí

Verejnosť sa môže dnes bližšie oboznámiť s tým, ako prebieha pomoc ľuďom s Downovým syndrómom, ľuďom bez domova a drogovo závislým. V praxi to ľuďom ukážu študenti z Vysokej školy zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety v Bratislave.

Ilustračný obrázok k článku Vysoká škola sv. Alžbety organizuje dnes Deň otvorených dverí
Zdroj: TASR

Škola organizuje Deň otvorených dverí, ktorý sa uskutoční od 9.00 do 15.00 h v priestoroch na Námestí 1. mája 1. Jej predstavitelia chcú verejnosti ukázať širokú činnosť a zameranie Ústavu sociálnej práce. „Ľudia sa môžu oboznámiť so zaujímavými študijnými odbormi, prednáškami či množstvom charitatívnych projektov,“ informovala Eva Grey z vysokej školy zdravotníctva.

Popoludní bude možné navštíviť niektoré zo zariadení, v ktorých študenti vykonávajú svoju odbornú prax. Podrobnejšie informácie o Dni otvorených dverí možno nájsť na webe www.vssvalzbety.sk.

Vysoká škola vznikla ako nezisková organizácia v roku 2002. Od roku 2011 je členom Európskej asociácie univerzít (EUA Brusel) a signatárom Veľkej charty bolonskej univerzity 2007. Uskutočňuje 116 študijných programov, z ktorých niektoré sa dajú v stredoeurópskom regióne študovať iba na domácich a zahraničných pracoviskách školy. Ide napríklad o misiológiu, zubnú techniku, zdravotnícky manažment, administráciu či tropické zdravotníctvo.

Tím lekárov a sociálnych pracovníkov školy s názvom Tropic team ošetrí ročne približne 55-tisíc pacientov v 31 krajinách sveta. Miestnym ženám tiež pomáha rodiť, robí i chirurgické zákroky. Na projektoch sa ročne zúčastňuje približne 50 členov.

Čítajte tiež: Pre niekoho dojímavý príbeh, pre streetworkerov každodenná realita: Ľudí bez domova nestačí len schovať pod strechu

Foto: Ilustračné.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM