Rôzne

Vyskúšali ste už samoobslužnú práčovňu? V Bratislave ich je niekoľko

Pokazila sa vám práčka? Alebo bývate na internáte a omrzelo vás ťahať špinavé veci domov? V Bratislave nájdete samoobslužné práčovne vo viacerých mestských častiach.

Ilustračný obrázok k článku Vyskúšali ste už samoobslužnú práčovňu? V Bratislave ich je niekoľko
Zdroj: pixabay

Samoobslužné práčovne sme v minulosti poznali iba z amerických filmov. Často sa tam odohrávali kľúčové scény a osudové stretnutia hrdinov romantických príbehov. Dnes už nie je problém zažiť niečo podobné v rovnakom zariadení aj v Bratislave.

Megapráčovňa na Dlhých Dieloch

V práčovni na Dlhých Dieloch nájdete 22 profesionálnych práčok s rôznymi kapacitami od 6,5 až po 17 kg bielizne. K dispozícii je aj viacero pracovných stolov a košov.

Máte tam možnosť zakúpiť si aj pracie a avivážne prostriedky alebo použiť svoje vlastné. V prípade, že nemáte na pranie a sušenie čas, urobia to za vás pracovníci práčovne do 24 hodín. Počas prania nemusíte iba unudene pozerať do bubna práčky alebo čítať knihu, pokojne si môžete pozrieť televíziu v kútiku na to určenom. Práčovňa na Dlhých Dieloch je otvorená každý deň v týždni od 8:00 do 21:00 hod.

Ďalšiu verejnú samoobslužnú práčovňu nájdete napríklad na Martinčekovej ulici v Ružovej doline.

Práčovne na internátoch

Spoločnosť CENT s. r. o. sa rozhodla uľahčiť život najmä študentom na internátoch. V roku 2001 otvorili prvú práčovňu pre vysokoškolákov. „Nápad sa ujal a postupne sa samoobslužné práčovne dostali do takmer všetkých internátov v Bratislave a neskôr aj v iných mestách. Našim cieľom vždy bolo poskytovať služby rozumným spôsobom, lacno a hlavne čo najefektívnejšie,“ konštatujú Jano a Vlado z CENT s. r. o. na svojej webovej stránke.

Dnes už sú práčovne samozrejmosťou na internátoch v Mlynskej doline, na internáte Juraja Hronca aj „Belojanise“ a tiež v Horskom parku a na internátoch na Dolnozemskej ceste v Petržalke. Ich kompletný zoznam nájdete TU. Jedno pranie v niektorej z práčovní vyjde od 1,20 do 1,60 eur.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM