Nikola Richterová Rôzne

Výpredaje dostávajú Bratislavčanov do varu. Kde je nakupovanie najlepšie?

Obdobie povianočných nákupov je v hlavnom meste oficiálne spustené. Porovnali sme preto situáciu v troch bratislavských nákupných centrách. Sezónne výpredaje už v dnešnej dobe pohltili ľudí natoľko, že rodiny chodia s deťmi radšej do obchodných stredísk ako na sánkovačku na Kolibu.

Ilustračný obrázok k článku Výpredaje dostávajú Bratislavčanov do varu. Kde je nakupovanie najlepšie?
Zdroj: TASR

Na porovnanie sme si vybrali tri bratislavské nákupné centrá – Bory Mall, Aupark a Central. V každom jednom stredisku bolo veľké množstvo ľudí, ktoré nám už jasne nasvedčovalo, že výpredajová sezóna je tu.

Hoci oznamy o zľavách boli nalepené na všetkých obchodoch, nie v každom boli tieto výpredaje také citeľné. Pri niektorých značkách sa teda zrejme ešte oplatí chvíľu počkať. V pár obchodoch sme dokonca napriek ohlasovaným výpredajom videli tie isté zľavy, aké už boli aj pred Vianocami.

V tomto prípade je teda zrejme lepšie, ak nákupnému ošiaľu nepodľahnete hneď na prvý pokus a necháte si z ušetrených peňazí aj na neskôr. Množstvo obchodov má vo výkladoch napísané, že zľavy sú vo výške 70%. Ak však vkročíte dnu, zistíte, že takto zlacnených tovarov je tam minimum.

Bory Mall

Akonáhle sme prišli, veľmi nás prekvapilo parkovanie. Toto obchodné stredisko je tak veľké, že aj obrovské masy ľudí sa tu stratia a najmä každý bude mať kde zaparkovať. Miesto pre auto sme preto našli hneď po príchode.

Čo sa týkalo obchodov, pri značkách ako H&M, či Mango ste si na zaplatenie, či vyskúšanie vecí museli chvíľku počkať. Oproti iným centrám sa to však rozhodne nedá porovnať. Nakupovanie sme tu teda vnímali veľmi pozitívne bez zbytočného stresu a tlačenice.

Pomerne pokojné to bolo aj vo Food Courte, kde sme si bez zbytočných problémov dokázali sadnúť.

Central

Vzhľadom na polohu obchodného domu bolo jasné, že stredisko na Trnavskom mýte bude o čosi plnšie. Nebolo tomu inak. Parkovacie miesto sme si preto chvíľu museli hľadať. Nakoniec sme ho našli, mali sme však aj trošku šťastie vďaka tomu, že jedno auto akurát vychádzalo.

Oproti Bory Mall boli obchody preplnené omnoho viac. Central je priestorovo menší, preto aj v jednotlivých butikoch musíte rátať s tým, že si počkáte radu nielen na kabínku, ale aj na zaplatenie. Pri takomto množstve zákazníkov sa taktiež môže stať, že to, čo ešte v Bory Mall nájdete, bude v Centrali už vypredané.

Rovnako veľa ľudí sme stretli aj vo Food Courte. Všimli sme si najmä rady, ďalšie rady a málo miesta na sedenie.

Aupark

Petržalské obchodné centrum taktiež zažíva výpredajový boom. V Auparku sme si preto počkali v rade aj na parkovanie. Nakoniec sme však našli miesto a myslíme, že sa tak podarilo aj ostatným vodičom, ktorí stáli v rade za nami.

V Auparku sme sa stretli s podobným ruchom ako na Trnavskom mýte. Rady ľudí sa netvoria iba v samotných obchodoch, slobodne sa neprejdete ani na chodbách pred nimi. V tomto stredisku nám však prišiel čakajúci dav na kabínky najväčší.

Vo Food Courte sme si pohodlne našli miesto. Ľudia čakajúci na jedlo tu síce boli, bolo ich však však podstatne menej ako v Centrali.

  Parkovanie Tlačenica Food Court
Bory Mall ok takmer žiadna ok
Central horšie, ale dá sa nájsť áno preplnený
Aupark kolóny, miesto však nájdete áno ok

Prečítajte si tiež: Nevhodné vianočné darčeky: Prinášame vám rady, ako sa ich zbaviť

Prečítajte si tiež: Zistili sme to za vás: Takto budú počas sviatkov otvorené obchody a nákupné centrá v Bratislave

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM